Znakovi seksualne infekcije

Znakovi seksualne infekcije mogu varirati ovisno o vrsti prisutne infekcije. Međutim, neki uobičajeni znakovi i simptomi koji mogu ukazivati na seksualnu infekciju uključuju:

– Neobično ispuštanje iz penisa ili vagine

– Sagorijevanje ili svrbež tijekom mokrenja

– Bolan ili neugodan seksualni odnos

– Čireve, izbočine ili osipa na ili oko genitalija

– Natečeni limfni čvorovi u prepone

Ako imate bilo koji od ovih simptoma, važno je što prije vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite kako biste se testirali i liječili, ako je potrebno.

Koliko ćete brzo vidjeti znakove SPD -a?

Na ovo pitanje nema nikog odgovora jer ovisi o SPD -u. Na primjer, simptomi HIV -a ne mogu se pojaviti godinama, dok se simptomi gonoreje mogu pojaviti u roku od nekoliko dana.

Kako se osjeća STD?

Ne postoji niti jedan odgovor na ovo pitanje, jer različiti seksualni spolno prenosive bolesti mogu uzrokovati niz različitih simptoma – ili uopće nema simptoma. Međutim, neki uobičajeni simptomi povezani s SPD -om uključuju svrbež, peckanje, bol tijekom mokrenja, neobičan iscjedak, čireve ili bradavice. Ako mislite da možda imate SPD, važno je vidjeti liječnika ili drugog pružatelja zdravstvene zaštite za dijagnozu i liječenje.

Može li STD otići?

Ne, SPD -ovi ne mogu samostalno nestati. Uzrokovane su infekcijama koje zahtijevaju liječenje. Ako se ne liječe, SPD -ovi mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost, pa čak i smrt.

Kako mogu znati imam li žensku std ženku?

Postoji nekoliko načina da kažete imate li SPD. Jedan od načina je potražiti fizičke znakove i simptome, poput čireva na vašim genitalijama ili promjena u vaginalnom pražnjenju. Drugi put možda uopće nemate simptome, ali još uvijek možete biti zaraženi.

Ako mislite da možda imate SPD, najbolje je posjetiti svog liječnika ili lokalne klinike za testiranje na testiranju. Moći će vas testirati na uobičajene SPD i osigurati vam liječenje ako je potrebno.

Koliko treba vremena da nestane SPD?

Na ovo pitanje nema nikoga odgovora jer ovisi o određenom SPD -u. Na primjer, neke seksualno prenosive bolesti, poput klamidije, mogu se izliječiti antibioticima, dok drugi, poput HIV -a, nemaju lijeka i mogu se upravljati samo liječenjem. Uz to, neki se SPD -ovi s vremenom mogu samostalno nestati, dok drugi možda neće.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj