Zaraza rakovima

Rakovi zaraza je parazitska infekcija stidne kose i kože od strane rakova, također poznata kao Phthirus pubis. Lijaš od rakova je mali insekt bez krila koji je duljina otprilike 2-3 mm. To je sivkasto-bijele boje i ima šest nogu, svaka s strukturama poput kandži koje omogućuju stisak na osovine kose. Lijaš od rakova seksualno prenosi infekcija i obično se širi seksualnim kontaktom. Također se može širiti kontaktom s kontaminiranom odjećom, ručnicima ili posteljinom. Simptomi zaraze rakova uključuju intenzivno svrbež u stidne regije, kao i prisutnost malih, crvenih nabosa na koži. Izbočine se mogu napuniti gnojem i mogu biti popraćene crvenom, nadraženom kožom. Ako se ne liječi, zaraza rakova može dovesti do sekundarnih bakterijskih infekcija. Liječenje zaraze rakova obično uključuje upotrebu lokalnih insekticida.

Zašto stalno dobivam rakove?

Postoji nekoliko različitih razloga zašto biste mogli nastaviti dobivati rakove. Moglo bi se pravilno perati, da dijelite ručnike ili odjeću s nekim tko ima rakove ili da ne koristite zaštitu tijekom seksa. Ako ste seksualno aktivni, rakovi se mogu prenijeti i putem seksualnog kontakta. Ako mislite da biste mogli imati rakove, važno je posjetiti liječnika kako biste se mogli liječiti i izbjeći ih prenositi drugima.

Koliko se brzo možete riješiti rakova?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući ozbiljnost zaraze, vrstu rakova koji su uključeni i metode koje se koriste za njihovo rješavanje. Međutim, općenito, moguće je relativno brzo riješiti se rakova ako zaraza nije previše teška i koristi se prave metode.

Odlaze li rakovi STD?

Postoji mnogo različitih vrsta seksualno prenosivih bolesti, a nisu svi izlječivi. Međutim, na raspolaganju su tretmani za mnoge prenosive bolesti, a u nekim slučajevima simptomi mogu sami nestati. Na primjer, rakovi (pubične uši) mogu se liječiti lijekovima bez recepta, a simptomi obično nestaju u roku od nekoliko dana.

Mogu li se rakovi širiti kroz odjeću?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, poput vrste rakova, broja rakova i razine zaraze. Međutim, općenito se vjeruje da se rakovi mogu proširiti kroz odjeću ako su u neposrednoj blizini jedni drugima.

Kako znati imate li rakove?

Postoje četiri glavna načina da se kažete imate li rakove:

1. Potražite jaja od rakova, nazvana “nits”, na vašoj stičnoj kosi. Izgledaju poput malih, bijelih, ovalnih točkica.

2. Potražite uši s rakovima za odrasle na svojoj stidnoj kosi. Oni su mali insekti tamne boje koji se priliježu za kosu.

3. Potražite znakove svrbeža u području stidne stidne.

4. Potražite male, crvene izbočine u području stidne stidne površine.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj