Vitamin D3 21. stoljeća

Izraz “vitamin D3 21. stoljeća” općenito se odnosi na novi, snažniji oblik vitamina D koji je sada dostupan na tržištu. Kaže se da je ovaj novi oblik vitamina D učinkovitiji od starijih, manje moćnih oblika vitamina D koji su korišteni u prošlosti.

Neke od ključnih značajki vitamina D3 21. stoljeća uključuju:

-Moćniji: Kaže se da je ovaj novi oblik vitamina D do 10 puta jači od starijih oblika vitamina D koji su korišteni u prošlosti. To znači da je vjerojatnije da će biti učinkovit u liječenju različitih zdravstvenih stanja.

-Dulje trajno: kaže se da ovaj novi oblik vitamina D3 također traje duže u tijelu. To znači da će i dalje biti učinkovit u liječenju zdravstvenih stanja čak i nakon što ga prestanete uzimati.

-Bolja apsorpcija: Kaže se da ovaj novi oblik vitamina D3 bolje apsorbira tijelo. To znači da je vjerojatnije da će biti učinkovit u liječenju zdravstvenih stanja.

Kolika je najsigurnija količina vitamina D3 za svakodnevno?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući vašu dob, zdravstveno stanje i izloženost sunčevoj svjetlosti. Međutim, preporučeni prehrambeni dodatak (RDA) za vitamin D iznosi 600 IU (15 mcg) dnevno za odrasle u dobi od 19-70 godina, a 800 IU (20 mcg) dnevno za odrasle starije od 70 godina. Ako uzimate dodatak, važno je razgovarati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite kako biste osigurali da uzimate odgovarajući iznos.

Za što je D3 vitamin dobar?

D3 vitamin je dobar za mnoge stvari, uključujući pomaganje tijelu da apsorbira kalcij, održava zdrave kosti i zube i smanjenje upale.

Koji se oblik vitamina D3 najbolje apsorbira?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer različiti ljudi mogu različito apsorbirati različite oblike vitamina D3. Međutim, neka istraživanja sugeriraju da se vitamin D3 u obliku kolekalciferola (D3) može bolje apsorbirati od ostalih oblika, poput ergokalciferola (D2).

Su vitamini 21. stoljeća odobreni FDA?

Ne, vitamini 21. stoljeća nisu odobreni FDA. FDA ne regulira vitamine ili dodatke, tako da ne postoji postupak odobrenja za ove proizvode. Međutim, FDA ima ovlasti poduzeti mjere protiv tvrtki koje iznose lažne ili zabludne tvrdnje o svojim proizvodima.

Što blokira apsorpciju vitamina D3?

Postoji nekoliko stvari koje mogu blokirati apsorpciju vitamina D3. Jedan nije dovoljno izloženosti suncu. Tijelo trebaju ultraljubičasto B (UVB) zrake od sunca da bi vitamin D3 pretvorio u njegov aktivni oblik. Druga je tamna koža. Melanin, pigment koji koži daje njegovu boju, može smanjiti sposobnost kože da napravi vitamin D3. Ostali čimbenici koji mogu utjecati na apsorpciju vitamina D3 uključuju prekomjernu težinu, masnu jetru i određene lijekove.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj