Vanjski dijelovi vagine

Vanjski dijelovi vagine obično se sastoje od labia majora, labia minora, klitorisa i pubičnog nasipa. Labia majora su mesnate, vanjske usne vagine koje su obično prekrivene stidnom kosom. Labia minora su unutarnje usne vagine koje su obično tanje i osjetljivije od labia majora. Klitoris je mali, osjetljiv organ smješten na vrhu vulve koji je odgovoran za seksualno zadovoljstvo. Pubični nasip je mesnato područje koje se nalazi iznad vaginalnog otvora.

Kako se zove vigina?

Vulva je vanjska ženska genitalija koja uključuje labia, klitoris i vaginalni otvor.

Kako je područje iznad vaše vigine zvano?

Područje iznad vaše vagine naziva se regija zdjelice. Regija zdjelice je područje između vaših bokova i vaše stidne kosti. Regija zdjelice dom je mnogih organa, uključujući mjehur, maternicu, jajnike i rektum. Regija zdjelice također je mjesto gdje se nalaze vagina i vulva.

Kako se nazivaju dama privatni dijelovi?

Na ovo pitanje nema odgovora, jer različiti ljudi koriste različite izraze kako bi se uputili na privatne dijelove žene. Neki uobičajeni pojmovi uključuju “vaginu”, “vulva”, “usne” i “klitoris.”

Što je izvan područja stidne stidne površine?

Područje stide je područje tijela koje se nalazi između bedara, neposredno iznad genitalnog područja. Regija stidne stide obično je prekrivena stidnom dlakom, što pomaže zaštititi područje od trenja i potencijalnih oštećenja. Područje stidne stide također je dom Symphysis, zglob koji povezuje lijeve i desne kosti stidne kosti.

Zašto me boli vanjska vigina?

Moglo bi biti mnogo razloga zbog kojih vas boli vanjska vagina. To bi moglo biti posljedica infekcije, upale ili iritacije. To bi moglo biti i zbog spolno prenosive infekcije (STI), poput klamidije ili gonoreje. Ako imate bilo kakvih simptoma STI -a, poput neobičnog pražnjenja ili gorućeg tijekom mokrenja, trebali biste što prije posjetiti liječnika. Ostali mogući uzroci boli u vanjskoj vagini uključuju:

-Ciste: To su vrećice ispunjene tekućinom koje se mogu formirati na jajnicima, jajovodima ili vanjskim zidovima vagine. Obično su benigna (nisu kanceroge) i ne uzrokuju simptome, ali ponekad mogu uzrokovati bol.

-Endometrioza: Ovo je stanje u kojem tkivo koje unutrašnjost maternice postavlja izvan maternice. Može uzrokovati bol i krvarenje tijekom menstruacije.

-Fibroidi: To su nekosmjerni rast koji se može razviti na zidovima maternice. Obično su benigna (nisu kanceroge) i ne uzrokuju simptome, ali ponekad mogu uzrokovati bol.

Ako proživljavate bol u svojoj vanjskoj vagini, trebali biste posjetiti liječnika kako biste saznali uzrok.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj