Vaginalni supsitoriji borne kiseline

Vaginalni supozitoriji borne kiseline su male, okrugle tablete koje su umetnute u vaginu za liječenje različitih stanja, poput infekcija kvasca, bakterijske vaginoze i trihomonije. Obično su izrađene od borne kiseline, koja je bijela, kristalna tvar koja ima antifungalna i antibakterijska svojstva. Suppiritoriji borne kiseline noću se obično ubacuju u vaginu prije spavanja.

Koliko treba vremena da borna kiselina uravnoteži pH?

Do kratka kiseline može potrajati nekoliko dana do tjedna da uravnotežite pH.

Djeluje li borna kiselina odmah?

Borna kiselina je učinkovit insekticid, ali ne radi odmah. Kad se borna kiselina nanese na neko područje, ubit će insekte koji dolaze u kontakt s njim, ali neće ih odbiti. Borna kiselina će također ubiti insekte koji ga gutaju, ali ovaj postupak može potrajati nekoliko dana.

Da li vas borna kiselina bolje miriše?

Nije poznato da borna kiselina ima utjecaja na tjelesni miris.

Koliko treba da se supponitori borne kiseline otopi?

Supozitori borne kiseline dizajnirani su za otapanje u tijelu tijekom nekoliko sati. Specifična količina vremena koje je potrebno da se supozitorij borne kiseline otopi varirat će ovisno o kemiji pojedinca i specifičnoj formulaciji supozitorija. Međutim, općenito, sigurno je očekivati da će supozitorij borne kiseline trebati nekoliko sati da se potpuno otopi.

Jesu li supozitori o borinoj kiselini zapravo dobri za vas?

Postoje dokazi da supsitoriji borne kiseline mogu biti učinkoviti u liječenju infekcija kvasca. Studija objavljena u medicinskom časopisu “Lancet” otkrila je da su supsitoriji borne kiseline učinkoviti u liječenju infekcija vaginalnih kvasca kod žena koje nisu odgovorile na druge tretmane. Međutim, ova je studija bila mala i potrebno je više istraživanja kako bi se potvrdile nalaze.

Borna kiselina je prirodno antifungalno sredstvo i smatra se da djeluje ubijanjem stanica kvasca. Dostupan je bez recepta i može se kupiti putem interneta ili u nekim trgovinama zdrave hrane. Suppiritori borne kiseline obično se ubacuju u vaginu pomoću aplikatora za jednokratnu upotrebu.

Trenutno ne postoje znanstveni dokazi koji bi podržali uporabu supozitorija borne kiseline za bilo koje drugo zdravstveno stanje.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj