Umetak za paket Lisinopril

Lizinopril je oralni lijek koji se koristi za liječenje hipertenzije (visoki krvni tlak) i kongestivno zatajenje srca. Pripada klasi lijekova zvanih ace inhibitori. Lisinopril je dostupan u generičkom obliku i pod robnim markama Zestril i Prinivil. Uobičajene nuspojave lizinoprila uključuju glavobolju, vrtoglavicu i kašalj.

Kako se isporučuje lizinopril?

Lizinopril se isporučuje kao tablet za oralnu upotrebu. Svaka tableta sadrži lizinopril USP 20 mg.

Što je prirodna alternativa Lizinoprilu?

Postoje mnoge prirodne alternative Lizinoprilu, uključujući promjene u načinu života, bilje i dodatke. Neke prirodne alternative lizinoprila uključuju:

– Jedenje zdrave prehrane: to znači jesti puno voća, povrća, cjelovitih žitarica i mršavih proteina. To također znači izbjegavanje prerađene hrane, slatkih pića i prekomjerne količine natrija.

– Redovito vježbanje: Ovo može pomoći snižavanju krvnog tlaka čineći srce jačim i učinkovitijim.

– Smanjenje stresa: stres može pridonijeti visokom krvnom tlaku, tako da pronalaženje načina upravljanja stresom može biti od pomoći. To može uključivati jogu, meditaciju i vježbe dubokog disanja.

– Bilje i dodaci: Mnogo je bilja i dodataka za koje se smatra da su korisni za smanjenje krvnog tlaka. Neki od njih uključuju češnjak, đumbir, hibiskus i omega-3 masne kiseline.

Može li lizinopril utjecati na vaš vid?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer lizinopril može drugačije utjecati na ljude. Neki ljudi ne mogu doživjeti promjene u vidu, dok drugi mogu primijetiti malu promjenu. U rijetkim slučajevima, lizinopril može uzrokovati ozbiljnije probleme s vidom, poput zamagljenog vida ili poteškoća u viđenju. Ako doživite bilo kakve promjene u vidu dok uzimate lizinopril, trebali biste se posavjetovati s liječnikom.

Koji je nuspojava lizinoprila broj jedan broj jedan?

Najčešća nuspojava lizinoprila je glavobolja. Ostale uobičajene nuspojave uključuju vrtoglavicu, umor i mučninu.

Što bih trebao izbjegavati dok uzimam lizinopril?

Nekoliko je stvari koje treba izbjegavati dok uzimate lizinopril, jer mogu komunicirati s lijekom i uzrokovati neželjene nuspojave. Oni uključuju zamjene soli, dodatke kalija i određene druge lijekove. Također je važno izbjegavati piti alkohol dok uzimate lizinopril, jer može dodatno sniziti krvni tlak i može uzrokovati vrtoglavicu ili nesvjesnost.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj