Umetak paketa albuterola

Albuterol je bronhodilatator koji se koristi za liječenje i sprečavanje bronhospazma. Dostupan je u raznim formulacijama, uključujući inhalatore, tablete i sirup. Umetak paketa za proizvode albuterola razlikovat će se ovisno o proizvođaču, ali svi će umeci pružiti važne informacije o lijekovima, uključujući njegove indikacije, dozu i potencijalne nuspojave.

Koliko dugo traje albuterol u paketu?

Datum isteka na paketu procjena je koliko će lijek ostati snažan. Većina inhalatora albuterola traje između šest i dvanaest mjeseci nakon što se prvi put koriste, ali to može varirati ovisno o specifičnom inhalatoru. Jednom kada se otvori i koristi inhalator, lijek iznutra počet će se degradirati i izgubiti potencijalu. Iz tog razloga, važno je slijediti upute na paketu i koristiti inhalator prije datuma isteka.

Koliko dugo je neotvoreni albuterol dobar za?

Prema proizvođaču, neotvoreni inhalatori albuterola dobri su za godinu dana od dana kada se proizvedu. Međutim, nakon što se otvori inhalator, trebao bi se koristiti u roku od mjesec dana.

Kako se isporučuje albuterol?

Albuterol se isporučuje udisanjem, što omogućava da lijek ide izravno u pluća gdje je potrebno. Postoje dvije vrste inhalatora koji se mogu koristiti za isporuku albuterola: inhalatori s dozom doze (MDI) i nebule. MDI dolaze s posebnim prilogom koji pomaže u mjerenju ispravne količine lijekova, dok nebule ne zahtijevaju ovaj prilog. Da bi koristio MDI, pacijent stavlja usnik inhalatora u njihova usta i pritisne na kanister kako bi oslobodio izmjerenu količinu lijekova. Pacijent zatim duboko udahne i zadržava dah 10 sekundi prije izdisaja. Da bi koristio nebulu, pacijent stavlja usnik inhalatora u ustima i udiše polako i duboko 3-5 minuta.

Koliko je doza u kutiji albuterola?

Kutija albuterola obično sadrži između 20 i 200 doza, ovisno o određenom proizvodu. Na primjer, kutija inhalatora proaira HFA albuterola sadrži 200 doza, dok kutija inhalatora ventolina HFA albuterola sadrži samo 20 doza.

Kako umetati albuterol?

Albuterol dolazi u inhalatoru od doze (MDI) (MDI). Inhalator ima kanister koji sadrži lijekove i usnik. Kanister ima polugu koja, kad se pritisne, pušta izmjerenu dozu lijekova u usnik.

Za korištenje inhalatora:

1. Izvadite poklopac s usnika inhalatora.

2. Dobro protresite inhalator.

3. U potpunosti udahnite.

4. U usta stavite usnik inhalatora i zatvorite usne oko njega.

5. Udahnite duboko i ravnomjerno kroz usnik.

6. Zadržite dah 10 sekundi, a zatim polako idišete.

7. Ako koristite više od jednog lijeka, pričekajte najmanje 1 minutu između pukotina.

8. Zamijenite poklopac na usnu inhalatora.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj