Trebam masažu

Potrebna mi je masaža izraz koji se koristi za opisivanje osjećaja potrebe ili želje za masažom. To može biti posljedica različitih razloga, poput stresa, napetosti, bolova u mišićima i bolova ili jednostavno zato što se osjeća dobro. Poznato je da masaže pružaju mnoge prednosti, poput opuštanja, poboljšane cirkulacije, smanjene razine stresa i ublažavanja bolova.

Je li masaža dojke uključena u masažu cijelog tijela?

Ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje, jer ovisi o specifičnom masažnom terapeutu i vrsti masaže koja se izvodi. Međutim, općenito, masaža dojke obično nije uključena u masažu cijelog tijela.

Što se događa s tijelom nakon masaže?

Postoji niz potencijalnih prednosti masaže, uključujući poboljšanu cirkulaciju, smanjenu razinu stresa i povećano opuštanje. Masaža također može pomoći u smanjenju boli i napetosti u mišićima i promicanju ozdravljenja.

Što ne biste trebali raditi tijekom masaže?

Nekoliko je stvari koje biste trebali izbjegavati raditi tijekom masaže. Prvo, ne jedite veliki obrok prije masaže. Lagani obrok ili zalogaj je u redu, ali veliki će obrok učiniti da se osjećate nelagodno tijekom masaže. Drugo, ne pijte alkohol prije ili za vrijeme masaže. Alkohol će učiniti da se osjećate opušteno, ali također će otežati vaš masažni terapeut da radi na vašim mišićima. Treće, ne nosite parfem ili kolonj tijekom masaže. Mnogi su ljudi osjetljivi na snažne mirise, a miris parfema ili kolonjskih voda može biti neodoljiv tijekom masaže. Konačno, ne koristite mobitel tijekom masaže. Zvuk zvona ili vibriranja telefona može se odvratiti, a važno je opustiti se i usredotočiti se na svoju masažu tijekom vaše sesije.

Kako znate trebate li masaža duboke tkiva?

Postoji nekoliko različitih načina da znate trebate li duboku masažu tkiva. Prvo možete pitati svog liječnika ili pružatelja zdravstvene zaštite hoće li vam masaža duboke tkiva biti korisna. Vjerojatno će vam moći dati dobru preporuku na temelju vaše povijesti i trenutnog zdravlja. Drugo, možete potražiti znakove i simptome napetosti i boli u vašem tijelu koje se može ublažiti masažom duboke tkiva. Uobičajeni znakovi i simptomi uključuju:

-Kronična bol u mišićima ili zglobovima

-Stezanje ili čvorovi u mišićima

-Bol ili ukočenost u mišićima

-Ograničen raspon pokreta u spojevima

-Umor

Ako imate bilo koji od ovih znakova ili simptoma, masaža dubokog tkiva može biti dobra opcija liječenja za vas.

Kako se pripremiti za svoju prvu masažu?

Najbolji način da se pripremite za svoju prvu masažu je popiti puno vode i izbjegavati jesti veliki obrok prije vašeg sastanka. Također biste trebali izbjegavati nošenje bilo čega suženja, poput uskih traperica ili pojasa. Također je dobra ideja doći nekoliko minuta ranije do vašeg sastanka, tako da možete ispuniti sve potrebne papire i smjestiti se.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj