Tablete hiperpermije

Pilule hiperpermije su vrsta dodatka prehrane za koje se tvrdi da povećava količinu sjemena koju proizvodi tijelo. Aktivni sastojak u većini pilula hiperpermije je L-karnitin, aminokiselina koja se prirodno nalazi u tijelu. Smatra se da L-karnitin povećava proizvodnju sjemena poboljšavajući protok krvi na testise i povećavajući razinu testosterona. Ne postoje znanstveni dokazi koji bi podržali tvrdnje koje su iznijeli proizvođači tableta hiperpermia.

Kako doći do hipospermije?

Ne postoji niti jedan konačan odgovor na ovo pitanje jer uvjet može imati nekoliko različitih uzroka. Međutim, neki potencijalni uzroci hipospermije (niski broj sperme) uključuju:

– hormonalne neravnoteže

– Genetski čimbenici

– Određeni lijekovi

– infekcije

– upala

– ožiljci

Ako ste zabrinuti da ćete možda imati hipospermiju, važno je razgovarati s medicinskim stručnjakom koji može pomoći u utvrđivanju osnovnog uzroka i preporučiti odgovarajuće liječenje.

Kada muškarci prestanu ejakulirati?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer može varirati od čovjeka do čovjeka. Općenito, međutim, većina muškaraca doživljava postupno pad učestalosti svojih ejakulacija kako odrastaju. To je često zbog smanjenja razine testosterona i/ili smanjenja seksualne aktivnosti. Uz to, neki muškarci mogu doživjeti nemogućnost ejakulacije (anorgasmia) kako odrastaju.

Što izgrađuje volumen sperme?

Postoji mnogo različitih čimbenika koji doprinose volumenu sperme. Proizvodnja sperme uglavnom kontrolira hormoni, pa sve što utječe na razinu hormona može utjecati na volumen sperme. Na primjer, muškarci koji imaju višu razinu testosterona imaju tendenciju da proizvode više sperme. Ostali hormoni koji mogu utjecati na proizvodnju sperme uključuju hormon koji stimulira folikule (FSH) i luteinizirajući hormon (LH). Zdravstvena stanja koja mogu ometati razinu hormona, poput hipogonadizma, također mogu smanjiti volumen sperme.

Dijeta također može igrati ulogu u količini sperme. Neka istraživanja sugeriraju da određene hranjive tvari, poput cinka i vitamina C, mogu pomoći u povećanju proizvodnje sperme. Postoje i neki dokazi da prehrana s visokom zasićenom masnoćom može smanjiti volumen sperme. Pretilost je također povezana s nižim volumenom sperme.

Određeni životni izbor također može utjecati na volumen sperme. Na primjer, pokazalo se da pušenje smanjuje proizvodnju sperme. Prekomjerna konzumacija alkohola također može negativno utjecati na volumen sperme. Upotreba anaboličkog steroida također može smanjiti proizvodnju sperme.

Konačno, dob također može utjecati na volumen sperme. Proizvodnja sperme obično opada s godinama, tako da stariji muškarci imaju niže količine sperme.

Kako izgleda debela sperma?

Debela sperma obično ima veću koncentraciju spermatozoida od tanke sperme, a često je povezana s većom brzinom plodnosti.

Postoji li način da izaziva hiperpermiju?

Ne postoji poznat način da se izaziva hiperpermia ili nenormalno visoka razina proizvodnje sperme. Međutim, određena medicinska stanja, poput raka testisa, mogu dovesti do povećanja proizvodnje sperme. Uz to, određeni lijekovi, poput nadomjesne terapije testosteronom, također mogu uzrokovati povećanje proizvodnje sperme. Ako ste zabrinuti da možda imate hiperpermiju, molimo vas da se posavjetujte s medicinskim stručnjakom.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj