Suppiritori o infekcijama kvasca za infekcije kvasca

Borna kiselina je kiseli spoj koji se obično koristi kao antiseptik i konzervans. Ima antifungalna i antiseptička svojstva i često se koristi za liječenje infekcija vaginalnim kvascima. Supozitori borne kiseline su umetnuti u vaginu kako bi se liječile infekcije kvasca. Umetnuti su u vaginu s aplikatorom i obično se koriste tri do sedam dana.

Da li supsitoriji borne kiseline liječe infekcije kvasca?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer učinkovitost borne kiseline za liječenje infekcija kvasca varira od osobe do osobe. Međutim, mnogi smatraju da su supsitoriji borne kiseline učinkovit način liječenja i liječenja njihove infekcije kvasca.

Može li borna kiselina izliječiti infekciju kvascem preko noći?

Ne, borna kiselina neće izliječiti infekciju kvasca preko noći. Međutim, može pomoći smanjiti simptome infekcije kvasca i ubrzati postupak ozdravljenja.

Kada ne biste trebali koristiti čepiće za borovu kiselinu?

Nekoliko je slučajeva kada se ne smiju koristiti supozitori borne kiseline. Ako imate bilo kakvu vrstu vaginalne infekcije, korištenje supozitorija borne kiseline zapravo može pogoršati infekciju. To je zato što je borna kiselina antiseptik i može ubiti i dobre i loše bakterije u vagini. To može dovesti do rasta loših bakterija, što može uzrokovati daljnju iritaciju i upalu. Ako ste trudni, ne biste trebali koristiti čepiće za borovu kiselinu jer postoji rizik da ga fetus može apsorbirati. Ako dojete, trebali biste izbjegavati korištenje suppionija borne kiseline jer postoji mala šansa da se to može prenijeti u majčino mlijeko.

Može li borna kiselina pogoršati infekciju kvasca?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o odgovoru pojedinca na boru kiseline. Neki ljudi mogu otkriti da borna kiselina pogoršava svoju infekciju kvasca, dok drugi mogu otkriti da pomaže u uklanjanju infekcije. Preporučljivo je razgovarati sa zdravstvenim radnikom kako bi dobili mišljenje o tome je li borna kiselina prikladna za vaš pojedinačni slučaj.

Da li vas borna kiselina bolje miriše?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o kemiji tijela svakog pojedinca i onome što pokušavaju prikriti borom kiselinom. Neki smatraju da borna kiselina može pomoći neutraliziranju mirisa tijela, dok drugi smatraju da nema mnogo učinka. Ako ste zabrinuti zbog mirisa tijela, najbolje je konzultirati se s liječnikom ili dermatologom kako biste pronašli najbolje rješenje za vas.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj