STD Slike parazita

STD parazit je organizam koji živi na ili u drugom organizmu, poznatom kao njegov domaćin, i dobiva svoju hranu od tog domaćina. Paraziti mogu uzrokovati širok raspon učinaka na njihove domaćine, od primjetnih učinaka do fatalnih bolesti. Neki paraziti su korisni za svoje domaćine, dok su drugi štetni.

Postoji širok izbor parazita SPD -a, uključujući viruse, bakterije, gljivice, protozoje i helmintse (crvi). Svaka vrsta SPD parazita ima svoj jedinstveni skup karakteristika i konačnih značajki.

Virusi su male, zarazne čestice koje mogu uzrokovati širok raspon bolesti kod ljudi, životinja i biljaka. Obično se šire kroz kontakt s tjelesnim tekućinama, poput krvi, sline ili sluzi.

Bakterije su jednocelični organizmi koji mogu uzrokovati širok raspon bolesti kod ljudi, životinja i biljaka. Obično se šire kontaktom s kontaminiranom hranom, vodom ili površinama.

Gljive su multi-stanični organizmi koji mogu uzrokovati širok raspon bolesti kod ljudi, životinja i biljaka. Obično se šire kontaktom s kontaminiranom hranom, vodom ili površinama.

Protozoji su jednocelični organizmi koji mogu uzrokovati širok raspon bolesti kod ljudi, životinja i biljaka. Obično se šire kontaktom s kontaminiranom hranom, vodom ili površinama.

Helminths su veliki, višecelični crvi koji mogu uzrokovati širok raspon

Postoji li STD s crvima?

Nema SPD -a s crvima.

Može li se parazit STI izliječiti?

Na ovo pitanje nema odgovora jer nema lijeka za sve parazitske SPI. Međutim, neki parazitski SPI mogu se izliječiti lijekovima. Na primjer, Trihomoniasis se može liječiti antibioticima, a kraste se mogu liječiti aktualnim kremama.

Koji su 3 SPD uzrokovani parazitima?

Mnogo je prenosivih bolesti uzrokovanih parazitima, ali tri najčešće su trihomoniaza, uši stidne stidne uši i kraste.

Trihomoniasis uzrokuje sitni parazitski crv zvan Trichomonas vaginalis. Ovaj se crv obično širi seksualnim kontaktom i može uzrokovati razne simptome, uključujući svrbež, peckanje i bol tijekom mokrenja.

Pubične uši, poznate i kao rakovi, sitni su parazitski insekti koji žive u dlaku s stidom. Obično se šire seksualnim kontaktom i mogu uzrokovati svrbež i iritaciju.

Scabies je uzrokovan sitnim grinjama zvanim Sarcoptes Scabiei. Ovaj grinja upada u kožu, uzrokujući intenzivno svrbež i iritaciju. Scabies se obično širi kroz kontakt kože do kože i može se teško riješiti.

Možete li vidjeti trihomoniazu parazita?

Ne, ne možete vidjeti trihomoniazu parazita golim okom. Ovu seksualno prenesenu infekciju uzrokuje jednocelični parazit zvan Trichomonas vaginalis. Parazit je premali da bi se mogao vidjeti bez mikroskopa.

Kako miriše trihomoniaza?

Ne postoji niti jedan konačni odgovor na ovo pitanje, jer miris trihomonije može varirati ovisno o kemiji tijela pojedine osobe. Međutim, neki uobičajeni opisi mirisa trihomonije uključuju riblje ili mutan miris ili iscrpljujući iscjedak iz vagine.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj