STD pregled kod kuće

SPD pregled kod kuće je medicinski postupak koji se provodi kako bi se otkrila prisutnost spolno prenosive bolesti (STD) kod pojedinca. Ova vrsta probira obično se vrši korištenjem kućnog kompleta, koji sadrži različite testove koji se mogu koristiti za otkrivanje prisutnosti SPD -a.

Na tržištu je dostupno nekoliko različitih pregleda SPD -a kod kuće, a oni se razlikuju u pogledu vrsta testova koje uključuju. Neki kompleti mogu uključivati samo testove za nekoliko najčešćih SPD -ova, dok drugi mogu uključivati testove za širi raspon SPD -a.

STD pregled kod kuće koji odaberete treba se temeljiti na vašim osobnim potrebama i preferencijama. Ako ste zainteresirani samo za testiranje na nekoliko najčešćih SPD -ova, možda biste trebali odabrati komplet koji uključuje samo testove za te SPD. Međutim, ako ste zainteresirani za testiranje šireg raspona SPD -a, možda biste trebali odabrati komplet koji uključuje testove za veći broj SPD -a.

Važno je napomenuti da nisu svi probir SPD -a kod kuće stvoreni jednaki. Neki kompleti mogu biti skuplji od drugih, a neki mogu biti sveobuhvatniji od drugih. Stoga je važno napraviti svoje istraživanje kako biste pronašli komplet koji najbolje zadovoljava vaše potrebe.

Općenito, screening Screening kod kuće trebao bi sadržavati razne različite testove kako bi se osiguralo najtačnije

Koliko dugo može biti uspavan?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući specifični SPD, cjelokupno zdravlje pojedinca i imunološki sustav pojedinca. Međutim, neki se spolno prenosive bolesti mogu uspavati godinama, dok drugi mogu ostati uspavani samo nekoliko mjeseci.

Koliko je točan kod kuće test SPD?

Ne postoji niti jedan konačni odgovor na ovo pitanje jer točnost testova kod kuće može varirati ovisno o brojnim čimbenicima, uključujući specifični test koji se koristi, kako se upravlja i pojedinačno zdravlje osobe. Međutim, općenito, kod kuće se testovi SPD -a smatraju prilično točnim, s većinom rezultata koji su 99% točni ili viši.

Koje se tablete riješe SPD -a?

Ne postoji nijedna tableta koja se može riješiti svih SPD -ova. Međutim, dostupni su tretmani za više različitih vrsta SPD -a. Na primjer, antibiotici se mogu koristiti za liječenje prenosivih prenosivih seksualno prenosivih bolesti uzrokovanih bakterijama, poput klamidije i gonoreje. Antivirusni lijekovi mogu se koristiti za liječenje prenosivih bolesti uzrokovanih virusima, poput HIV -a, hepatitisa B i herpesa.

Možete li testirati negativno na SPD i još uvijek ga širiti?

Da, moguće je testirati negativno na SPD i još uvijek ga proširiti na seksualnog partnera. To se može dogoditi iz nekoliko razloga:

1. STD može biti u ranoj fazi, a još nije moguće otkriti.

2. Test možda nije dovoljno osjetljiv da otkrije SPD.

3. Osoba može biti zaražena sojem SPD -a koji nije pokriven testom.

4. Osoba je možda nedavno zaražena, a SPD nije imao vremena da se pojavi na testu.

5. Osoba može biti zaražena s više SPD -a, a test samo otkriva jedan od njih.

Važno je zapamtiti da je jedini način da se apsolutno spriječi širenje SPD -a je suzdržavanje od seksualne aktivnosti. Ako ste seksualno aktivni, trebali biste se redovito testirati i koristiti kondome kako biste smanjili rizik od infekcije.

Može li se STD odmah otkriti?

Ne, seksualni spotak ne mogu se odmah otkriti. Može proći tjedni, ili čak mjeseci, da se simptomi pojave, ako se uopće pojave. Mnogi su seksualni spolno prenosive bolesti asimptomatske, što znači da ih ljudi mogu imati, a da to uopće ne znaju. Jedini način da sa sigurnošću znate imate li SPD testiranje.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj