Slika stidnih rakova

Pubične rakove, poznate i kao stidne uši, mali su, parazitski insekti koji zaraze dlaku i okolne područja tijela. Ti su insekti veličine otprilike 2-3 mm i imaju tamno smeđe boje. Najčešće se nalaze u stidne regije, ali mogu zaraziti i druga područja tijela, poput trepavica, obrva, brade, brkova i dlake ispod pazuha.

Pubični rakovi se hrane ljudskom krvlju i obično se šire seksualnim kontaktom. Međutim, oni se mogu širiti i bliskim fizičkim kontaktom, poput dijeljenja ručnika, posteljine ili odjeće. Ti se insekti također mogu prenijeti s jedne osobe na drugu kroz kontakt s kontaminiranim predmetima, poput češlja, četkica ili odjeće.

Simptomi stidnih rakova uključuju intenzivno svrbež u zahvaćenom području, kao i prisutnost malih, smeđih insekata u stidne kose. U nekim slučajevima insekti mogu biti vidljivi i na koži koja okružuje stidne regije. Ako se ne liječe, stidne rakove mogu uzrokovati jaku iritaciju i infekcije kože.

Liječenje stidnih rakova obično uključuje upotrebu kreme ili losiona bez recepta koji sadrže piretrin ili permetrin. Ovi se proizvodi primjenjuju na zahvaćeno područje i ostavljaju se neko vrijeme prije nego što se ispere. U nekim slučajevima može biti potreban lijek na recept, poput Lindanea.

Je li stidne rakove SPD?

Pubični rakovi su vrsta SPD -a. Uzrokovana ih je pubikom stidne puke, koji je parazitski insekt koji se hrani ljudskom krvlju. Lisa se može prenijeti s jedne osobe na drugu putem seksualnog kontakta. Također se može proći kroz bliski fizički kontakt, poput dijeljenja kreveta ili ručnika. Pubični rakovi mogu uzrokovati svrbež i iritaciju u genitalnom području. Oni također mogu dovesti do sekundarnih infekcija ako se ne liječe.

Odlaze li rakovi s brijanjem?

Ne postoji niti jedan konačni odgovor na ovo pitanje, jer može ovisiti o preferencijama pojedinačnih rakova. Neki rakovi mogu odlučiti napustiti područje koje je obrijano, dok drugi mogu biti tolerantniji prema promjeni i ostati u istoj općoj blizini. U konačnici, na rakovima je odlučiti želi li ili ne ići ili ići.

Kako mogu znati imam li stidne rakove?

Ako imate stidne rakove, vjerojatno ćete doživjeti intenzivno svrbež u svom području stidne stil. Možda ćete vidjeti i male bijele insekte koji puze okolo u vašoj stidnoj kosi. Ako sumnjate da imate stidne rakove, trebali biste vidjeti liječnika ili drugog medicinskog stručnjaka za potvrdu i liječenje.

Odlaze li pubične rakove samostalno?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući ozbiljnost zaraze, mjesto zaraze i cjelokupno zdravlje pojedinca. Međutim, općenito je dogovoreno da pubični rakovi neće sami nestati i da će trebati liječenje kako bi se uklonili.

Kako se riješiti rakova u svom privatnom području?

Nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste se riješili rakova u svom privatnom prostoru. Možete isprobati kreme ili losione, kućne lijekove ili lijekove na recept.

Ako imate rakove, morat ćete liječiti odjeću i posteljinu da biste se riješili zaraze. Vakuumirajte svoj namještaj i podove, a sve rublje operite u vrućoj vodi. Možda ćete trebati liječiti i svoje seksualne partnere.

Ako imate rakove, trebali biste izbjegavati seksualni kontakt dok ne nestane zaraza. Također biste trebali izbjegavati dijeljenje ručnika, posteljine ili odjeće s drugima.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj