Simptomi trahomatisa

Trachomatis je spolno prenosina bolest (STD) koju uzrokuju bakterije Chlamydia trachomatis. Ova bakterija može zaraziti i muškarce i žene i obično se širi seksualnim kontaktom. Simptomi trahomatisa mogu uključivati:

– Vaginalni iscjedak kod žena

– osjećaj pečenja tijekom mokrenja

– bol u donjem trbuhu

– bol tijekom seksualnog odnosa kod žena

– Krvarenje između menstrualnih razdoblja kod žena

– osjećaj pečenja u očima

Ako se ne liječi, trachomatis može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija poput zdjelične upalne bolesti (PID) kod žena. PID može uzrokovati neplodnost i kroničnu bol. Kod muškaraca trahomatis može izazvati upalu uretre (uretritis).

Može li klamidija odlaziti sama?

Ne, klamidija ne može sama otići. Klamidija je bakterijska infekcija koja zahtijeva liječenje antibioticima. Ako se ne liječi, klamidija može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući neplodnost.

Koji su znakovi klamidije kod žene?

Najčešći znak klamidije kod žene je nenormalno vaginalno ispuštanje. Ostali simptomi mogu uključivati izgaranje tijekom mokrenja, bol tijekom odnosa i krvarenje između razdoblja. Međutim, važno je napomenuti da mnoge žene s klamidijom uopće ne imaju simptome.

Koliko dugo traje klamidija ako se ne liječi?

Ako se klamidija ne liječi, to može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Klamidija se može proširiti na maternicu i jajovode, uzrokujući zdjelične upalne bolesti (PID). PID može dovesti do neplodnosti, kronične bolove od zdjelice i ektopične trudnoće (trudnoća izvan maternice). Chlamydia također može povećati rizik od zaraženja HIV -a.

Koja su 3 znaka upozorenja ili simptoma klamidije?

Tri najčešća simptoma klamidije gori tijekom mokrenja, neobičan iscjedak iz penisa ili vagine i bol u donjem dijelu trbuha. Međutim, mnogi ljudi koji su zaraženi klamidijom uopće ne imaju simptome. Ako se klamidija ne liječi, to može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost i kod muškaraca i kod žena.

Mogu li se trahomati izliječiti?

Da, trahomatis se može izliječiti.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj