Simptomi STD mužjaka

SPD su bolesti koje se prenose seksualnim kontaktom. Oni mogu utjecati i na muškarce i žene, a mogu se prenijeti s jedne osobe na drugu seksualnim aktivnostima. SPD mogu uzrokovati niz simptoma, od blage do teške. U nekim slučajevima uopće nema simptoma.

SPD -ovi se mogu podijeliti u dvije glavne kategorije: bakterijski seksualni spolno prenosive bolesti i virusni SPD. Bakterijski seksualni spolno prenosive bolesti uzrokuju bakterije, dok su virusni SPD uzrokovani virusima.

Bakterijski SPD uključuju klamidiju, gonoreju i sifilis. Klamidija je najčešća SPD u Sjedinjenim Državama, a uzrokovana je bakterijama Chlamydia trachomatis. Gonoreju uzrokuju bakterije Neisseria gonoreae. Sifilis uzrokuje bakterije Treponema pallidum.

Virusni SPD uključuju HIV/AIDS, HPV, herpes i hepatitis. HIV/AIDS uzrokuje virus ljudske imunodeficijencije (HIV). HPV uzrokuje ljudski papiloma virus (HPV). Herpes je uzrokovan virusom herpes simpleksa (HSV). Hepatitis su uzrokovani virusima hepatitisa, koji uključuju virus hepatitisa A (HAV), virus hepatitisa B (HBV) i virus hepatitisa C (HCV).

SPB se mogu širiti na različite načine, uključujući seksualni kontakt, dijeljenje igala i krv

Kako se momci riješe SPD -a?

Postoji nekoliko različitih načina na koje se momci mogu riješiti SPD -a. Najčešći način je da se liječi liječnik. Liječnici mogu propisati lijekove koji će ubiti infekciju SPD -a. Ponekad će dečki morati operaciju kako bi uklonili infekciju SPD -a.

Koji su znakovi sifilisa u čovjeku?

Znakovi sifilisa u muškarca mogu uključivati upalu ili leziju na penisu, bol u testisima, osip na tijelu i simptome slične gripi. Ako se ne liječi, sifilis može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući sljepoću, demenciju i smrt.

Što je najčešći SPD kod muškaraca?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući dob, rasu i seksualnu aktivnost. Međutim, neke procjene sugeriraju da je najčešća SPD u muškaraca klamidija, a slijede gonoreja i HIV/AIDS.

Kako čovjek zna ako je dobio SPD?

Postoji nekoliko različitih načina na koje čovjek može znati ima li SPD. Prvi način je imati simptome. Neki seksualni spolno prenosive bolesti, poput klamidije i gonoreje, mogu uzrokovati simptome poput izgaranja tijekom mokrenja ili neobičnog pražnjenja iz penisa. Ostali seksualni spolno prenosive bolesti, poput HIV -a, možda neće uzrokovati nikakve simptome godinama. Jedini način da sa sigurnošću znate imate li SPD testiranje. Možete se testirati u liječničkoj ordinaciji, klinici ili čak u nekim ljekarnama. Drugi način da znate imate li SPD -a jest testirati partnera. Ako vaš partner ima spolno prenosive bolesti, vjerojatno je i vi to. Najbolji način da se zaštitite od SPD -a je korištenje kondoma svaki put kada imate seks.

Koji su 5 uobičajenih simptoma SPD -a?

Postoje različiti simptomi koji se mogu povezati s SPB -om, a neće svi pojedinci koji imaju SPD osjetili simptome. U skladu s tim, neki uobičajeni simptomi koji su prijavljeni uključuju:

1. Sagorijevanje ili svrbež tijekom mokrenja

2. Ispuštanje iz penisa ili vagine koja je neobična u boji, dosljednosti ili količini

3. Čireve, izbočine ili mjehuriće na ili oko genitalija

4. Bolni ili natečeni limfni čvorovi u prepone

5. Simptomi poput gripe, poput vrućice, umora ili bolova u mišićima

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj