Seksualni terapeuti Massachusetts

Seksualni terapeuti u Massachusettsu su stručnjaci za mentalno zdravlje koji pomažu pojedincima i parovima da riješe seksualne probleme. Ovi profesionalci također mogu pružiti seksualno obrazovanje i smjernice o seksualnim odnosima.

Što bih trebao očekivati na svom prvom seksualnom terapiji?

Prva sesija seksualne terapije općenito je istraživačka sesija u kojoj će terapeut pitati o vašoj seksualnoj povijesti, bilo kakvim problemima ili problemima koje možete imati sa seksom i vašim ciljevima za terapiju. Terapeut će također vjerojatno objasniti kako funkcionira seksualna terapija i što očekivati od budućih sesija. Ova sesija je obično 1-2 sata.

Kada bih trebao vidjeti seksologa?

Trebali biste vidjeti seksologa ako imate bilo kakvih seksualnih poteškoća ili nedoumica. Oni mogu uključivati probleme sa seksualnom željom, uzbuđenjem, orgazmom ili boli. Seksuolozi također mogu pomoći u poteškoćama u odnosima koje mogu utjecati na vaš seksualni život.

Trebam li posjetiti urologa ili seksologa?

Ovisi o vašoj konkretnoj situaciji i o tome što imate zabrinutosti. Ako imate problema s mokrenjem ili seksualnom funkcijom, tada bi urolog bio najbolji specijalist za vidjeti. Ako imate problema sa seksualnom željom, uzbuđenjem ili orgazmom, tada bi seksolog bio najbolji specijalist za vidjeti.

Što je tantrički seksolog?

Tantrički seksolog je netko tko se specijalizirao za proučavanje tantričkih seksualnih praksi. Tantrički seks drevni je oblik seksualne aktivnosti koji se temelji na principima tantre, koji je grana hinduizma. Tantrički seks dizajniran je za povećanje seksualnog zadovoljstva i intimnosti između partnera. Vjeruje se da je to duhovniji i intimniji oblik seksa od konvencionalnog seksa. Tantrički seksolozi često imaju duboko razumijevanje principa tantre i prakse tantričkog seksa. Oni također mogu biti certificirani seksualni terapeuti ili imati druge vjerodajnice na području ljudske seksualnosti.

Koja je razlika između seksualnog terapeuta i seksologa?

Postoji nekoliko ključnih razlika između seksualnih terapeuta i seksologa. Prvo, seksolozi imaju tendenciju da imaju znanstveniji pristup proučavanju ljudske seksualnosti, dok se seksualni terapeuti više fokusiraju na pružanje savjetovanja i liječenja osobama sa seksualnim problemima. Drugo, seksolozi su često više orijentirani na istraživanje, dok su seksualni terapeuti više usredotočeni na kliničku praksu. Konačno, seksolozi imaju tendenciju da rade u akademskim okruženjima, dok seksualni terapeuti obično rade u privatnoj praksi ili zdravstvenim okruženjima.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj