Seksualne potrebe u braku

Seksualne potrebe u braku su očekivanja koja supružnici imaju jedni o drugima u vezi s seksualnom aktivnošću i seksualnim zadovoljstvom. Te se potrebe mogu značajno razlikovati od para do para i mogu se s vremenom mijenjati u braku. Neki parovi mogu imati vrlo aktivan i zadovoljavajući seksualni odnos, dok drugi mogu biti zadovoljni ograničenom ili rijetkom seksualnom vezom.

Ne postoji jedinstvena definicija onoga što predstavlja “seksualnu potrebu” u braku, jer će svaki par imati svoj jedinstveni skup očekivanja i želje. Međutim, postoje neke uobičajene teme koje se često pojavljuju kada parovi raspravljaju o svojim seksualnim potrebama. Oni mogu uključivati želju za fizičkom intimnošću, emocionalnom bliskošću, komunikacijom i međusobnim poštovanjem.

Važno je napomenuti da seksualne potrebe nisu uvijek lako komunicirati, a parovi će možda trebati eksperimentirati i istražiti različite načine izražavanja svojih želja kako bi pronašli obostrano zadovoljavajuće rješenje. Međutim, otvorena i iskrena komunikacija često je bitna kako bi se osiguralo da se oba supružnika osjećaju zadovoljnim seksualnim aspektom svoje veze.

Koji su 3 p braka?

3 p braka su strpljenje, partnerstvo i komunikacija.

Strpljenje je važno u braku, jer pomaže u vremenu uspona i padova koji su neizbježni u bilo kojoj vezi. Partnerstvo je važno jer pomaže u stvaranju snažnog tima koji može vremenske oluje vremenske oluje. Komunikacija je važna jer pomaže održati otvorene linije komunikacije, što je ključno za bilo koji odnos.

Zašto brakovi postaju bez seksa?

Na ovo pitanje nema odgovora jer postoji mnogo čimbenika koji mogu pridonijeti bežičnom braku. Neki uobičajeni razlozi uključuju:

– Jedan ili oba partnera više se ne privlače jedni drugima.

– Jedan ili oba partnera nisu seksualno kompatibilni.

– Jedan ili oba partnera ne osjećaju se emocionalno povezani jedni s drugima.

– Jedan ili oba partnera imaju nizak seksualni nagon.

– Jedan ili oba partnera se bave seksualnom disfunkcijom.

– Jedan ili oba partnera zaokupljen je drugim stvarima i ne usredotočujući se na svoj seksualni život.

– Jedan ili oba partnera doživljavaju stres ili anksioznost koja utječe na njihov seksualni život.

– Jedan ili oba partnera bave se zdravstvenim stanjem koje utječe na njihov seksualni život.

– Par je jednostavno pao u rutinu u kojoj se redovito ne seksaju.

Koje su 4 vrste intimnosti u braku?

1. Fizička intimnost: ovo je vrsta intimnosti koja se temelji na fizičkom kontaktu i blizini. Uključuje stvari poput držanja za ruku, maženja, ljubljenja i seksa.

2. Emocionalna intimnost: ovo je vrsta intimnosti koja se temelji na dijeljenju vaših unutarnjih misli i osjećaja sa supružnikom. Uključuje stvari poput razgovora o svojim nadama i snovima, svojim strahovima i brigama i vašim najdubljim željama.

3. Intelektualna intimnost: ovo je vrsta intimnosti koja se temelji na dijeljenju vaših misli i ideja sa supružnikom. Uključuje stvari poput rasprave

Koji su znakovi bežičnog braka?

Znakovi bežičnog braka mogu se razlikovati od para do para. Međutim, postoje neki uobičajeni pokazatelji koji mogu signalizirati da je brak bez seksa. Na primjer, ako par rijetko ili nikad ne ima seks, ako imaju negativan stav prema seksu, ako izbjegavaju fizičku intimnost ili ako nemaju malo komunikacije o seksu, to mogu biti znakovi bez seksualnog braka. Uz to, ako par nije fizički ili emocionalno intimni jedni s drugima izvan seksa, to može biti i pokazatelj da je njihov brak bez seksa. Ako par doživi bilo koji od ovih znakova, važno je razgovarati o njihovoj vezi i shvatiti što uzrokuje nedostatak intimnosti.

Što bi supruga trebala učiniti u seksualnom braku?

Ako ste u braku bez seksa, možete učiniti nekoliko stvari kako biste poboljšali situaciju. Prvo biste trebali razgovarati sa svojim mužem o svojim potrebama i željama. Moguće je da nije svjestan vašeg nedostatka seksualnog zadovoljstva. Jednom kada je svjestan problema, možete zajedno raditi na pronalaženju rješenja.

Još jedna stvar koju možete učiniti je isprobati i začiniti svoj seksualni život. To može uključivati isprobavanje novih stvari u spavaću sobu ili jednostavno kreativnije s predigranom. Ako se osjećate avanturistički, čak biste mogli razmisliti o dovođenju seksualnih igračaka u spavaću sobu.

I na kraju, trebali biste biti sigurni da se seksualno brinete o sebi. To znači osigurati da vas uzbuđuju i podmažu prije seksa. Ako niste raspoloženi za seks, nema sramote u masturbiranju. Ovo će pomoći u oslobađanju bilo koje seksualne napetosti koju možda osjećate.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj