Različiti simptomi STD -a

Različiti simptomi SPD -a odnose se na skup medicinskih znakova i simptoma koji su povezani s određenim SPD -om. Oni mogu varirati ovisno o specifičnom SPD -u, ali mogu uključivati svrbež, peckanje, bol, pražnjenje i osip. Različiti simptomi SPD -a mogu uključivati i vrućicu, umor i natečene limfne čvorove.

Koji je najčešći STD #1?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer u velikoj mjeri ovisi o populaciji koja se proučava i metodama koje se koriste za prikupljanje podataka. Međutim, neki uobičajeni SPD koji se često navode uključuju klamidiju, gonoreju i HPV (humani papilomavirus)).

Koji su 2 najsmrtonosnija SPD?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući zdravstveno stanje pojedinca i određeni napredak dotičnog SPD -a. Međutim, općenito govoreći, dva najsmrtonosnija SPD -a su HIV i hepatitis C.

Koji su 7 najčešćih SPD -a?

Postoji mnogo različitih vrsta spolno prenosivih bolesti (SPD), ali neke su češće od drugih. Sedam najčešćih SPD -a su:

1. Klamidija

2. Gonoreja

3. Hepatitis b

4. Herpes

5. HIV/AIDS

6. Sifilis

7. Trihomoniaza

Što je najlakše dobiti SPD?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući seksualnu povijest i navike osobe, kao i rasprostranjenost SPD -a u njihovoj zajednici. Međutim, neki su seksualni spolno prenosiviji od drugih, a neki ih je lakše prenijeti od drugih. Na primjer, SPD koji se prenose kontaktom od kože do kože, poput HPV-a i herpesa, općenito su lakše ugovoriti od SPD-a koji zahtijevaju seksualni odnos, poput klamidije i gonoreje. Uz to, SPD -ovi koji nemaju simptome često se lakše prenose, jer ljudi mogu biti zaraženi i čak i to ne znaju. Sve u svemu, najlakši SPD za dobiti vjerojatno je onaj koji je najčešći u zajednici osobe.

Kako izgledaju rani znakovi STD -a?

Postoji nekoliko različitih vrsta SPD -a, tako da rani znakovi mogu varirati ovisno o specifičnom SPD -u. Međutim, neki uobičajeni rani znakovi SPD -a uključuju:

-Neobično ispuštanje iz penisa ili vagine

-Bolno mokrenje

-Čireve ili bradavice oko genitalija

-Svrbež ili goruće senzacije oko genitalija

-Simptomi poput gripe, poput groznice, mučnine ili umora

Ako mislite da možda imate SPD, važno je što prije posjetiti liječnika kako bi se testirali i započeli liječenje, ako je potrebno.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj