Različite vrste STD testova

Postoji mnogo različitih vrsta testova SPD -a, ali svi imaju isti cilj: otkriti prisutnost spolno prenesene infekcije. Najčešći testovi SPD -a su krvni testovi, testovi urina i testovi brisa. Krvni testovi mogu otkriti prenosive bolesti poput HIV -a, sifilisa i hepatitisa B. Testovi urina mogu otkriti prenosive bolesti poput klamidije i gonoreje. Testovi brisa mogu otkriti prenosive bolesti poput klamidije, gonoreje i trihomonije.

Koja su 3 načina na koji se može izvesti STD test?

Tri najčešća načina ispitivanja na temelju SPD -a su kroz uzorke urina, uzorke krvi ili brisa. Uzorci urina najčešća su vrsta ispitivanja SPD -a, jer ih je brza i jednostavna za prikupljanje. Uzorci krvi su rjeđi, jer zahtijevaju da se iz ruke izvuče mala količina krvi. Brise su najmanje uobičajena vrsta ispitivanja SPD -a, jer zahtijevaju da se uzme bris pogođenog područja.

Što je 10 ploča STD test?

Test od 10 ploča STD test je test koji zasloni za 10 različitih vrsta spolno prenosivih bolesti. Specifične bolesti koje su uključene u test razlikuju se ovisno o tvrtki koja pruža test, ali obično uključuju HIV, gonoreju, klamidiju i sifilis. Neki testovi također prikazuju hepatitis, herpes i druge SPD.

Od čega se sastoji puna SPD ploča?

Potpuni testovi panela za SPD za prisustvo širokog raspona spolno prenosivih bolesti. Specifični testovi uključeni u punu SPD ploču mogu se razlikovati ovisno o objektu koji obavlja testiranje, ali obično uključuje testove za HIV, gonoreju, klamidiju, sifilis i hepatitis B i c.

Koji su 7 najčešćih SPD -a?

Najčešći SPD su:

1. Klamidija

2. Gonoreja

3. Sifilis

4. HPV

5. HIV

6. Herpes

7. Trihomoniaza

Koji test može otkriti sve SPD?

Ne postoji niti jedan test koji može otkriti sve SPD. Ovisno o SPD -u, mogu biti potrebni različiti testovi. Na primjer, za otkrivanje HIV -a može biti potreban krvni test, dok za otkrivanje gonoreje ili klamidije može biti potreban bris pogođenog područja.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj