Rakovi SPD

Rak SPD je spolno prenosina bolest (STD) uzrokovana bakterijom Neisseria gonorrhoeae. To je ozbiljan zdravstveni problem koji može dovesti do neplodnosti i kod muškaraca i kod žena. Simptomi rakova SPB uključuju izgaranje tijekom mokrenja, ispuštanje iz penisa ili vagine i bol u donjem dijelu trbuha. Ako se ne liječi, rakovi se SPD mogu proširiti na krv i izazvati opasnu životnu bolest. Liječenje rakova SPD uključuje antibiotike.

Može li rakovi rakovi širiti?

Da, rakovi STD mogu se proširiti s jedne osobe na drugu putem seksualnog kontakta. Rakovi STD također se mogu proširiti kroz kontakt s kontaminiranim predmetima, poput ručnika, posteljine ili odjeće.

Može li se rakovi izliječiti?

Nema lijeka za rakove, ali moguće je upravljati simptomima i smanjiti rizik od prijenosa. Na raspolaganju je nekoliko mogućnosti liječenja, a najbolji tijek liječenja varirat će ovisno o pojedincu. Neki ljudi mogu zahtijevati samo lijekove bez recepta da upravljaju svojim simptomima, dok će drugima možda trebati propisani antibiotici. U nekim slučajevima može biti potrebna operacija za uklanjanje svih lezija povezanih s rakovima.

Will brijanje se riješiti rakova?

Ne, brijanje se neće riješiti rakova.

Kako izgledaju rakovi na ženi?

Rakovi izgledaju kao mali insekti tamne boje. Oni su otprilike veličine kockice i imaju osam nogu. Često se nalaze u stidne kose ljudi.

Koliko dugo traju rakovi STD?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući vrstu rakova SPD -a koje imate, ozbiljnost vaše infekcije i učinkovitost bilo kojeg tretmana koji koristite. Međutim, općenito, rakovi SPD -a mogu trajati nekoliko tjedana ili čak mjeseci ako se ne liječe. Ako ste zabrinuti zbog svojih rakova i želite ih se riješiti što je brže moguće, važno je posjetiti liječnika i odmah započeti s liječenjem.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj