Radi li planirano roditeljstvo testiranje STD

Planirano roditeljstvo nacionalna je organizacija koja pruža seksualne i reproduktivne zdravstvene usluge ženama i muškarcima u Sjedinjenim Državama. Jedna od usluga koju pruža Planirano roditeljstvo je testiranje SPD -a. SPD testiranje na planiranom roditeljstvu povjerljivo je, pristupačno i brzo. Možete se testirati na SPD u bilo kojem zdravstvenom centru za planirano roditeljstvo, a ne trebate imati simptome da biste se testirali.

Što STD zahtijeva pucanj i tablete?

Nekoliko je spolno prenosivih bolesti koje zahtijevaju i pucanj i tablete. Na primjer, ako imate sifilis, morat ćete dobiti snimak penicilina, a također uzeti oralne antibiotike. Još jedan STD koji zahtijeva i pucanj i pilule je hepatitis B.

Što se STD može otkriti testom urina?

Postoji niz SPD -a koji se mogu otkriti testiranjem urina, uključujući klamidiju, gonoreju i trihomonije. U nekim se slučajevima i drugi SPD mogu otkriti i ispitivanjem urina, ovisno o određenom testu koji se koristi.

Kada bih se trebao testirati na SPD nakon nezaštićenog?

Na ovo pitanje nema odgovora za sve veličine, jer vrijeme testiranja STD-a nakon nezaštićenog spola ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući SPD dotični, čimbenike rizika i simptome osobe (ako ih ima). Međutim, kao općenito pravilo, obično se preporučuje da se ljudi testiraju na SPB u roku od dva do tri tjedna nakon što su imali nezaštićeni seks.

Da li se rezultati STD -a vraćaju odmah?

Ne, rezultati se ne vraćaju odmah. Obično je potrebno nekoliko dana do tjedan dana da se rezultati vraćaju iz laboratorija.

Je li STD testiranje besplatno u Planiranom roditeljstvu Kalifornija?

Planirano roditeljstvo Kalifornija ne nudi besplatna ispitivanja SPD -a. Međutim, oni nude razne mogućnosti kliznih razmjera i programe financijske pomoći kako bi testiranje SPD -a učinili pristupačnijim za sve. Za više informacija možete izravno kontaktirati Planirano roditeljstvo Kaliforniju.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj