Prirodni načini zaustavljanja trudnoće

Prirodni načini zaustavljanja trudnoće odnose se na metode koje se mogu koristiti za sprečavanje trudnoće bez upotrebe medicinskih intervencija ili umjetnih metoda. Ove metode uključuju upotrebu prirodnog bilja i začina, promjene prehrane i tjelesne aktivnosti.

Kako mogu prestati nagle trudnoće?

Ako ste imali nezaštićeni seks ili vam je kontracepcija propala, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste pokušali spriječiti trudnoću.

Ako ste u roku od 72 sata od nezaštićenog seksa, možete podnijeti hitnu kontracepciju. Ovo je učinkovitije, prije se uzima, pa je najbolje što prije uzeti.

Na raspolaganju su dvije vrste kontracepcije za hitne slučajeve: hitna kontracepcijska tableta (“Jutro nakon tablete”) i intrauterinski uređaj (IUD).

Kontracepcijska tableta za hitne slučajeve može se uzeti do 72 sata nakon nezaštićenog spola, a djeluje odgađanjem ili sprječavanjem ovulacije.

IUD je mali uređaj u obliku slova T koji je liječnik umetnuo u maternicu. Može se umetnuti do 5 dana nakon nezaštićenog seksa i djeluje sprječavajući gnojidbu ili implantaciju oplođenog jajašca.

Ako ste više od 72 sata nakon nezaštićenog seksa ili ako hitna kontracepcija nije opcija za vas, još uvijek postoji šansa da spriječite trudnoću.

Ako ste manje od 2 tjedna nakon nezaštićenog seksa, možete uzeti tabletu pobačaja. Ova tableta djeluje tako što tijelo protjera embrij ili fetus.

Važno je napomenuti da tableta pobačaja nije isto što i hitna kontracepcija i ne smije se koristiti kao takva. Zamišljena je za hitnu kontracepciju prije nego što je došlo do trudnoće, dok je tableta pobačaja namijenjena za uporabu nakon trudnoće

Koliko brzo možete zaustaviti trudnoću?

Na ovo pitanje nema odgovora jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući koliko je trudnoća i koja metoda kontracepcije koristi. Općenito, međutim, moguće je zaustaviti trudnoću u roku od nekoliko dana do tjedna od začeća pomoću hitne kontracepcije. Ako se kontracepcija započne u roku od 5 dana od nezaštićenog spola, može biti do 95% učinkovito u sprečavanju trudnoće.

Kako očistiti spermu iz svog tijela?

Da biste očistili spermu iz svog tijela, možete ili urinirati ili ugasiti toplom vodom i ocatom.

Što učiniti ako ste trudni 4 tjedna i ne želite dijete?

Ako ste trudni 4 tjedna i ne želite dijete, možda biste trebali razmotriti prekid trudnoće. To se može učiniti lijekovima ili operacijom. Ako niste sigurni u svoju odluku, možda biste htjeli razgovarati s liječnikom ili savjetnikom kako biste vam pomogli da donesete najbolju odluku za vas.

Što ako zatrudnem i ne želim dijete?

Ako se trudite i ne želite zadržati dijete, na raspolaganju vam je nekoliko opcija. Mogli biste odabrati pobačaj, staviti dijete na usvajanje ili zadržati dijete i podići ga sami.

Pobačaj je kontroverzna tema, ali to je pravni medicinski postupak koji može izvesti licencirani liječnik. Važno je napomenuti da postoje rizici povezani s bilo kojim medicinskim postupkom, ali pobačaj je općenito siguran kada ga obavlja obučeni profesionalac.

Ako razmišljate o usvajanju, postoje mnoge agencije koje vam mogu pomoći da pronađete ljubavnu obitelj za svoje dijete. Usvajanje je trajni pravni postupak, pa ćete morati biti sigurni da vam je ugodno s ovom odlukom prije nego što krenete naprijed.

Ako odlučite zadržati dijete i podići ga sami, na raspolaganju je mnogo resursa koji će vam pomoći kroz ovaj postupak. Roditeljstvo može biti izazovno, ali može biti i nevjerojatno korisno. Mnogo je organizacija koje vam mogu pružiti podršku i informacije o svemu, od trudnoće i porođaja do razvoja i roditeljstva djeteta.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj