Prije sperma i kontrola rađanja

Pred-cum, poznat i kao prije ejakulatorna tekućina, je bistra, ljepljiva tekućina koju proizvode kravlje žlijezde tijekom seksualnog uzbuđenja. Ova se tekućina oslobađa prije ejakulacije i može sadržavati spermu, što znači da ima potencijal uzrokovati trudnoću. Međutim, šanse za trudnoću od pre-cum su relativno niske, pogotovo ako koristite kontrolu rađanja.

Morate li izvući kontrolu rađanja?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o vrsti kontrole rađanja koju koristite. Međutim, kao općenito pravilo, uvijek je preporučljivo konzultirati se sa svojim liječnikom ili pružateljem zdravstvene zaštite kako biste odredili najbolji tijek djelovanja.

Mogu li zatrudnjeti na kontroli rađanja ako se ne povuče?

Da, moguće je zatrudnjeti na kontroli rađanja ako se vaš partner ne povuče. Iako kontrola rađanja može u velikoj mjeri smanjiti šanse za trudnoću, nije 100% učinkovita. Ako ste zabrinuti zbog trudnoće, možda biste htjeli koristiti sigurnosnu kopiju metode kontracepcije, poput kondoma.

Koliko je učinkovito izvlačenje kad je na kontroli rađanja?

Ne postoji određeni odgovor na ovo pitanje, jer ovisi o brojnim čimbenicima. Međutim, sveukupno, smatra se da je učinkovitost izvlačenja kao metode kontrole rađanja niža od one u drugim metodama, poput kondoma. To je zato što se na vrijeme može teško povući, a može postojati i neka tekućina prije ejakulate koja sadrži spermu.

Trebam li uzeti plan b ako sam na kontroli rađanja?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući vrstu kontrole rađanja koju koristite i vašu osobnu medicinsku povijest. Općenito, ako koristite tablete za kontrolu rađanja, flaster ili prsten, ne biste trebali uzimati plan b ako imate seks tijekom menstruacije. Međutim, ako koristite intrauterinski uređaj (IUD) ili snimku kontrole rađanja, možda biste trebali razmotriti uzimanje plana B ako imate nezaštićeni seks tijekom menstruacije. Ako niste sigurni, trebali biste se savjetovati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite.

Mogu li zatrudnjeti ako je precum?

Da, možete zatrudnjeti ako on prije cum. Pre-Cum je tekućina koja se oslobađa prije ejakulacije. Ova tekućina može sadržavati spermu, što znači da može dovesti do trudnoće. Ako ne koristite kontrolu rađanja, važno je biti svjestan ovog rizika.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj