Prije ejakulacija

Pred ejakulacija je oslobađanje tekućine iz penisa prije seksualnog odnosa. Ova tekućina može sadržavati spermu, što može dovesti do trudnoće. Pred ejakulacija je također poznata kao pred cum.

Osjećaju li momci prije ejakulacije?

Da, dečki se definitivno mogu osjećati prije ejakulacije. Ovo je tekućina koja se oslobađa iz penisa prije nego što se dogodi ejakulacija. Često je jasan i pomalo ljepljiv, a njegova je svrha podmazati uretru i pripremiti spermu za ejakulaciju. Neki muškarci možda nisu svjesni da oslobađaju prije ejakulatorne tekućine, ali drugi mogu osjetiti da se to događa. Moguće je i da se čovjek za orgazam bez ejakulacije, što se ponekad naziva i suhi orgazam.

Zbog čega je muškarac brzo pustiti?

Mnogo je stvari koje mogu utjecati na čovjekovu sposobnost da održava erekciju i izvodi seksualno. Fizički čimbenici mogu uključivati umor, bolest i određene lijekove. Psihološki čimbenici mogu uključivati anksioznost, stres i probleme s odnosima. U nekim slučajevima čovjek može imati kombinaciju fizičkih i psiholoških čimbenika koji doprinose ranoj ejakulaciji.

Koji su učinci pred -ejakulacije?

Pred-ejakulacija, poznata i kao prije ejakulatorna tekućina ili pred-seminarska tekućina, bistra je, ljepljiva tekućina koja se oslobađa iz penisa tijekom seksualnog uzbuđenja. Ovu tekućinu proizvode kravlje žlijezde koje se nalaze u podnožju penisa. Pred-ejakulatorna tekućina slična je sjemenu, ali ne sadrži spermu. Iako nije potrebno za reprodukciju, pred-ejakulatorna tekućina igra ulogu u plodnosti.

Pred-ejakulatorna tekućina ima nekoliko funkcija. Prvo, djeluje kao mazivo, što seksualni odnos čini ugodnijim. Drugo, tekućina pomaže neutralizirati bilo kakvu kiselost u uretri, koja može ubiti spermu. Treće, prije ejakulatorne tekućine pomaže u prenošenje sperme u vaginu.

Pored svoje uloge u plodnosti, prije ejakulatorna tekućina također može pomoći u smanjenju rizika od spolno prenosivih infekcija (SPI). To je zato što tekućina sadrži antitijela koja mogu ubiti bakterije i viruse. Međutim, prije ejakulatorna tekućina nije zamjena za kondome, a još je uvijek moguće ugovoriti STI ako tekućina dođe u kontakt sa zaraženim područjem.

Koliko dugo prosječni čovjek može ostati uspravan?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer može uvelike varirati od osobe do osobe. Neki će muškarci moći održati erekciju nekoliko sati, dok bi drugi mogli postići samo nekoliko minuta. U konačnici, to ovisi o različitim čimbenicima, uključujući fizičko zdravlje, psihološko blagostanje i seksualnu stimulaciju.

Što uzrokuje da muškarac dođe tako brzo?

Najčešći uzrok prebrzog čovjeka jednostavno je neiskustvo. Drugim riječima, nisu imali dovoljno prakse. To je često slučaj s mlađim muškarcima ili muškarcima koji su novi u seksu. Drugi uobičajeni uzrok je anksioznost ili živci. To može biti posljedica anksioznosti izvedbe ili samo obične stare nervoze zbog toga što ste s novim partnerom.

Ostali potencijalni uzroci uključuju određene lijekove ili medicinska stanja. Na primjer, neki antidepresivi mogu uzrokovati odgodu ejakulacije. I, u rijetkim slučajevima, preuranjena ejakulacija može biti znak temeljnog zdravstvenog stanja poput dijabetesa ili multiple skleroze.

Ako ste zabrinuti da ćete prebrzo doći, razgovarajte sa svojim liječnikom. Oni vam mogu pomoći u prepoznavanju bilo kakvih potencijalnih osnovnih uzroka i ponuditi mogućnosti liječenja. U međuvremenu, možete učiniti nekoliko stvari kako biste pomogli odgoditi ejakulaciju. Na primjer, možete isprobati različite seksualne položaje, vježbati vježbe disanja ili koristiti kondome s agensima za poništavanje.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj