Pranje borinske kiseline za bv

Borna kiselina je bijela, praškasta tvar koja se stoljećima koristi kao blagi antiseptik. To je prirodni proizvod koji je izveden iz Borata, koji su minerali koji sadrže bor. Borna kiselina obično se koristi u vaginalnim kreme i supozitorijima za liječenje infekcija vaginalnim kvascima i bakterijskom vaginozom (BV) za liječenje vaginalnih kvasca (BV).

Kada se koristi prema uputama, borna kiselina je sigurna i učinkovita za liječenje infekcija vaginalnog kvasca i BV. Međutim, borna kiselina može biti toksična ako se guta, pa je važno držati ga dalje od djece i kućnih ljubimaca. Bornu kiselinu ne bi trebale koristiti trudnice ili žene koje doje.

Koji je najbolji bv pranje?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer su na tržištu dostupni razni BV pranje i individualne potrebe svake osobe će se razlikovati. Međutim, neki čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru pranja BV -a uključuju sastojke, učinkovitost i cijenu. Neki popularni BV pranje uključuju sljedeće:

1. Ravnoteža Active BV gel

2. Canesten BV

3. Femmefresh

4. Uravnotežiti hidratantnu gel

5. Ginekurija

Važno je pročitati naljepnice svakog proizvoda kako biste utvrdili koji je pravi za vas.

Da li vas borna kiselina bolje miriše?

Borna kiselina nije dezodorans, pa vam neće učiniti da mirišete bolje. Međutim, može se koristiti kao dezinfekcijsko sredstvo i može pomoći kontroliranju mirisa tijela ubijanjem bakterija koje to uzrokuju.

Zašto stalno dobivam BV s istim partnerom?

Nekoliko je mogućih objašnjenja zašto biste mogli nastaviti dobivati bakterijsku vaginozu (BV) s istim partnerom. Moguće je da vaš partner nosi veće opterećenje bakterija koje uzrokuju BV (poput Gardnernella vaginalis) i da se to prenosi na vas tijekom seksualne aktivnosti. Alternativno, moglo bi biti da ste osjetljiviji na razvoj BV -a kada ste izloženi ovoj određenoj bakteriji. Također je moguće da postoje i drugi čimbenici koji su uključeni u vaš odnos koji doprinose ponavljajućim BV -u, poput loše higijene ili nedostatka podmazivanja tijekom spola. Ako ste zabrinuti zbog ponavljajućeg BV -a, najbolje je razgovarati s pružateljem zdravstvene zaštite koji vam može pomoći da identificirate bilo kakve potencijalne temeljne uzroke i preporučuju odgovarajući tretman.

Što je pranje dobro za bv?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer će različite žene imati različite sklonosti. Međutim, neke žene otkrivaju da je korištenje pH uravnoteženog vaginalnog pranja ili blago sredstvo za čišćenje bez sapuna korisno za upravljanje njihovim simptomima BV-a. Možda ćete htjeti izbjeći korištenje oštrih deterdženata ili parfemiranih proizvoda u vaginalnom području.

Izvlači li borna kiselina infekciju?

Ne postoje znanstveni dokazi da je borna kiselina učinkovita u liječenju infekcija. Postoje neki anegdotski izvještaji da borna kiselina može pomoći u uklanjanju infekcija, ali to ne podržavaju znanstveni dokazi. Ako razmišljate o korištenju borne kiseline za liječenje infekcije, prvo biste trebali razgovarati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite kako biste razgovarali o potencijalnim rizicima i koristima.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj