Postotak seksualnih brakova

Brak bez seksa je onaj u kojem par ima malo ili nikakve seksualne aktivnosti jedni s drugima. To može biti zbog različitih razloga, poput nedostatka fizičke privlačnosti, nedostatka emocionalne intimnosti ili jednostavno nedostatka vremena ili mogućnosti da se međusobno seksua. U nekim slučajevima bez seksualnog braka može biti rezultat zdravstvenog stanja ili seksualne disfunkcije.

Iako ne postoji precizna definicija bez seksualnog braka, to se uglavnom smatra brakom u kojem par ima seks manje od jednom mjesečno ili u kojem par uopće nije imao seks u prošloj godini. Prema nedavnom istraživanju, otprilike 15% bračnih parova u Sjedinjenim Državama smatra se da je u braku bez seksa.

Koliki postotak bez seksa završava razvodom?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer ne postoje pouzdani podaci o postotku brakova bez seksa koji se završavaju u razvodu. Međutim, neke procjene sugeriraju da je do 15% brakova bez seksa i da će ti brakovi vjerojatnije završiti razvodom od onih u kojima par ima zdrav seksualni odnos.

Mogu li se razvesti sa suprugom jer ne spavam sa mnom?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o zakonima nadležnosti u kojima živite. U nekim jurisdikcijama razvod može biti dostupan na osnovu “nepomirljivih razlika”, što može ili ne mora uključivati neuspjeh u konzumiranju braka. U drugim jurisdikcijama, razvod može biti dostupan samo na temelju preljuba, što bi zahtijevalo dokaze da je vaša supruga imala seksualni odnos s nekim drugim osim vas.

Važno je napomenuti da, čak i ako je razvod dostupan na osnovu neuspjeha u izbjegavanju braka, to ne znači nužno da će razvod biti odobren. Sud će i dalje morati razmotriti sve relevantne okolnosti slučaja kako bi odlučio hoće li se odobriti razvod ili ne.

Je li normalno da bračni parovi ne budu intimni?

Nije nenormalno da bračni parovi prolaze kroz razdoblja u kojima nisu seksualno intimni. To može biti posljedica različitih čimbenika, poput radnog stresa, rođenja djeteta ili jednostavno nedostatka interesa. Međutim, ako ovaj nedostatak intimnosti traje duže vrijeme, to može biti ukazuje na veći problem u vezi. U ovom je slučaju preporučljivo potražiti stručnu pomoć kako bi se riješilo pitanje.

Koliki je postotak muškaraca u braku bez seksa?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer može uvelike varirati ovisno o definiciji para “bez seksa.”Neki bi parovi mogli sebe smatrati u braku bez seksa ako imaju seks manje od jednom tjedno, dok drugi mogu sebe smatrati seksualnim samo ako nisu imali seks u mjesecima ili čak godinama. Međutim, prema studiji iz 2012. godine, otprilike 15% bračnih parova prijavilo se seks manje od jednom mjesečno, što bi se moglo smatrati beskonačnim brakom.

Koliko dugo traju brakovi bez seksa?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer dužina vremena koje bez seksa može trajati ovisi o brojnim čimbenicima. Međutim, općenito se slaže da će se brakovi bez seksa vjerojatnije završiti u razvodu nego brakovi u kojima par ima aktivan seksualni život. Uz to, brakovi bez seksa često doživljavaju veću stopu nevjere, jer jedan ili oba partnera mogu nastojati pronaći seksualno zadovoljstvo izvan braka.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj