Postotak američkih muškaraca obrezano

Postotak američkih muškaraca obrezano se odnosi na postotak američkih muškaraca koji su podvrgnuti obrezivanju, a to je kirurško uklanjanje prepuca iz penisa. Postupak se obično izvodi na novorođenčadi, ali se može obaviti i na starijim dječacima i muškarcima.

Od 2015. godine, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) procijenili su da se oko 79% američkih muškaraca u dobi od 14 godina obrezuje. To znači da se oko 21% američkih mužjaka nije obrezano. Procjena CDC-a temelji se na podacima Nacionalnog istraživanja o ispitivanju zdravlja i prehrane (NHANES) od 1999. do 2010. godine.

Američka akademija za pedijatriju (AAP) izdala je nekoliko izjava o obrezivanju tijekom godina. U svojoj najnovijoj izjavi o politici na tu temu, AAP kaže da “zdravstvene koristi obrezivanja nadmašuju rizike” i da “koristi postupka opravdavaju pristup ovom postupku za obitelji koje ga odaberuju.”

AAP također napominje da obrezivanje ima niz potencijalnih zdravstvenih koristi, uključujući smanjeni rizik od infekcija mokraćnog sustava, niži rizik od nekih spolno prenosivih infekcija i manji rizik od raka penisa. AAP ne preporučuje rutinsko obrezivanje za sve muškarce, ali kaže da bi postupak trebao biti dostupan onima koji ga žele.

Je obrezivanje u SAD -u?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer u Sjedinjenim Državama ne postoji centralizirano prikupljanje podataka o stopi obrezivanja. Međutim, postoji niz studija koje su provedene o učestalosti obrezivanja, a opći konsenzus je da se stopa obrezivanja u Sjedinjenim Državama doista opada.

Jedna studija, objavljena u časopisu Pediatrics 1999. godine, otkrila je da je stopa obrezivanja u Sjedinjenim Državama smanjila sa 65.5% u 1980. do 58.3% u 1995. Druga studija, objavljena u časopisu Urology 2001. godine, otkrila je da je stopa obrezivanja u Sjedinjenim Državama smanjila sa 79.3% u 1965. do 73.0% u 1997.

Postoji niz mogućih objašnjenja za opadajuće stope obrezivanja u Sjedinjenim Državama. Jedna je mogućnost da Američka akademija za pedijatriju (AAP) više ne preporučuje rutinsko obrezivanje za sve novorođene muškarce. U 2012. godini, AAP je objavio izjavu u kojoj se navodi da prednosti obrezivanja “nisu dovoljno velike da bi preporučili rutinsko obrezivanje za sve novorođene muškarce.”

Druga je mogućnost da više roditelja postane svjesno rizika povezanih s obrezivanjem. Posljednjih godina postojalo je niz studija koje su izazvale zabrinutost zbog sigurnosti obrezivanja. Na primjer, studija objavljena u časopisu BMC Urology 2010. godine otkrila je da obrezivanje može dovesti do povećanog rizika od erektilne disfunkcije.

Također je moguće da su opadajuće stope obrezivanja jednostavno odraz ukupnog pada broja rođenja djeteta u

Jesu li japanski muškarci obrezani?

U Japanu ne postoji nacionalni standard kada je u pitanju obrezivanje, pa se razlikuje od regije do regije. Općenito, međutim, to nije uobičajena praksa među japanskim muškarcima.

Koliki se postotak Japana obrezuje?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ne postoje pouzdani podaci o rasprostranjenosti obrezivanja u Japanu. Međutim, procjene se kreću od 1-3% muške populacije koja se obrezuje. Ova mala prevalenca vjerojatno je zbog činjenice da obrezivanje nije uobičajena praksa u Japanu i ne smatra se vjerskim ili kulturnim zahtjevom.

Zašto američki muškarci obrezuju?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih američki muškarci obrezuju. Jedan od najčešćih razloga je taj što se to smatra načinom smanjenja rizika od ugovaranja seksualno prenosivih bolesti (SPD). Smatra se i da obrezivanje poboljšava higijenu i da bude estetski ugodniji. Uz to, obrezivanje se često smatra načinom da seks učini ugodnijim za oba partnera.

Traju li obrezani momci duže?

Ne postoje znanstveni dokazi koji bi sugerirali da obrezani muškarci traju duže tijekom seksa nego neobrezani muškarci. U stvari, studija iz 2006. godine otkrila je da nije bilo razlike u trajanju spola između obrezanih i neobrezanih muškaraca. Međutim, neki muškarci vjeruju da obrezivanje može pomoći povećati njihovu izdržljivost tijekom spola, kao i povećati osjećaj.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj