Postoji li kod kuće testni komplet

Na tržištu je dostupno nekoliko kompleta za ispitivanje SPD-a. Ovi kompleti tvrde da mogu precizno testirati prisutnost različitih spolno prenosivih bolesti, uključujući klamidiju, gonoreju i HIV. Međutim, važno je napomenuti da točnost ovih testova nije definitivno dokazana. Pored toga, kompleti možda neće moći otkriti sve sojeve određenog SPD -a.

Koji se SPD odlaze sami?

Nekoliko je spolno prenosivih bolesti koji odlaze sami, ali većina će trebati neki oblik liječenja. SPB koji se mogu liječiti uključuju klamidiju, gonoreju, sifilis, trihomoniasis i HPV. SPD-ove koji odlaze sami uključuju virus herpes simpleksa tipa 1 (HSV-1), HSV-2 i HIV.

Kako mogu reći imam li spolno prenosive bolesti bez odlaska liječniku?

Nekoliko je načina na koje možete reći ako imate SPD bez odlaska liječniku. Jedan od načina je traženje simptoma koji su uobičajeni za SPD -ove, poput neobičnog ispuštanja iz penisa ili vagine, peckanja ili svrbeža oko genitalija ili bol tijekom mokrenja. Ako imate neki od ovih simptoma, važno je vidjeti liječnika koji će se testirati na SPD.

Drugi način da kažete ako imate SPD je pitati svoje seksualne partnere jesu li testirani i imaju li SPB. Također je važno testirati se na SPD ako ste imali nezaštićeni seks ili ako mislite da ste možda bili izloženi SPD -u.

Ako ste zabrinuti da ćete možda imati SPD, najbolje je učiniti posjetiti liječnika i testirati se.

Koje se tablete riješe SPD -a?

Ne postoje tablete koje mogu u potpunosti izliječiti SPD, ali na raspolaganju su tretmani za neke SPD. Na primjer, antibiotici se mogu koristiti za liječenje bakterijskih seksualno prenosivih bolesti poput klamidije i gonoreje. Na raspolaganju je i liječenje za virusni STD HPV. Međutim, nema lijeka za HIV/AIDS.

Jesu li kućni testovi STD točni?

Postoji mnogo različitih vrsta STD testova, a točnost svake vrste varira. Home STD testovi su uglavnom manje precizni od testova koje je obavio zdravstveni radnika. To je zato što kućni testovi možda neće moći otkriti sve vrste SPD -a, a možda neće moći precizno otkriti SPD u svim fazama infekcije.

Kako možete znati ima li djevojka SPD?

Nema sigurnog načina da kaže ima li djevojka bez testiranja bez testiranja. Međutim, postoje neki znakovi ili simptomi koji mogu ukazivati na SPD. Oni mogu uključivati promjene u vaginalnom pražnjenju, neobično vaginalno krvarenje, bol tijekom mokrenja ili spola te čireve ili bradavice oko genitalija. Ako djevojka doživi bilo koji od ovih simptoma, ona bi trebala vidjeti liječnika ili drugog pružatelja zdravstvene zaštite kako bi se testirala na SPD.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj