Ponovno obrezivanje

Ponovno obrezivanje je postupak u kojem se prepucija uklanja iz penisa. To se može učiniti iz medicinskih ili kozmetičkih razloga. Medicinski razlozi ponovnog obrezivanja mogu uključivati:

-Fimoza: Ovo je stanje u kojem je prepucija previše tijesna i ne može se povući s glave penisa. To može uzrokovati bol i poteškoće mokrenja.

-Parafimoza: Ovo je stanje u kojem se kožica zaglavila iza glave penisa i ne može se vratiti na svoje mjesto. To može uzrokovati bol i oticanje.

-Balanitis: Ovo je upala glave penisa. Može ga uzrokovati nakupljanje Smegme pod kožicom.

-UTI: Infekcija mokraćnog sustava može se dogoditi ako bakterije budu zarobljene pod kožicom.

Kozmetički razlozi ponovnog obrezivanja mogu uključivati:

-Želja za penisom koji izgleda kao drugi obrezani penisi.

-Želja za povećanjem seksualnog zadovoljstva za sebe ili nečijeg partnera.

-Želja da se penis lakše očisti.

Ponovno obrezivanje obično se vrši pod lokalnom anestezijom. Prepuka se uklanja skalpelom, a rana je zatvorena šavovima. Ubodi će se otopiti sami, a rana će zacijeliti u roku od nekoliko tjedana.

Koliko košta ponovno obrezivanje?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer će troškovi ponovnog cirkumiranja varirati ovisno o brojnim čimbenicima, poput naknada kirurga, naknada za objekt i troškova anestezije. Međutim, u općenitom pravilu, troškovi ponovnog kruga mogu se kretati od 2.000 do 4.000 dolara.

Koliko dugo traje obrezivanje?

Obrezivanje obično traje manje od sat vremena. Stvarni postupak obično traje samo nekoliko minuta. Međutim, morat ćete faktorirati vrijeme za omamljivanje područja i pripremu opreme.

Možete li dva puta obrezati?

Ne, ne možete dva puta obrezati.

Koja je najbolja dob za reviziju obrezivanja?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući dob, zdravlje i osobne sklonosti pojedinca. Općenito, međutim, preporučuje se revizija obrezivanja najmanje 6 mjeseci nakon početnog postupka, a po mogućnosti nakon 18 godina od 18 godina. To omogućava da se tkivo pravilno izliječi i minimizira rizik od komplikacija.

Koliko je bolna revizija obrezivanja?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer će se razlikovati od osobe do osobe, ovisno o njihovoj razini tolerancije boli. Međutim, općenito je dogovoreno da su revizije obrezivanja teže bolne od izvornog postupka, jer je koža obično osjetljivija i često postoji ožiljačko tkivo. Kao što je rečeno, mnogi navode da je bol upravljiva i da cjelokupno iskustvo nije tako loše kao što su predviđali.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj