Položaji spola tijekom trudnoće 3. tromjesečja

Treće tromjesečje trudnoće može biti teško vrijeme za mnoge žene. Povećana veličina trbuha može otežati pronalaženje ugodnih položaja za seks. Međutim, još uvijek postoje mnoge pozicije koje mogu biti ugodne za oba partnera. Evo nekoliko položaja koje treba isprobati tijekom trećeg tromjesečja:

-SPOONING: Ovaj položaj može biti vrlo ugodan za oba partnera. Žena leži na njenoj strani, dok je muškarac žlica hrani odostraga.

-Doggy Style: Ovaj položaj može biti ugodan i za oba partnera. Žena kleči rukama na zemlju dok je muškarac ulazi odostraga.

-Misionar: Ovo je klasična pozicija koja se može modificirati kako bi bila ugodnija za ženu. Može staviti jastuk ispod bokova kako bi ih uzdignuo.

-Sjedenje: Ovaj se položaj može obaviti sa ženom koja sjedi na rubu kreveta ili stolice. Čovjek tada sjedi pred njom i mogu se suočiti jedni s drugima.

Koji je mjesec posljednji za seks u trudnoći?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer je svaka trudnoća drugačija. Međutim, većina pružatelja zdravstvenih usluga općenito preporučuje izbjegavanje seksa u posljednjih nekoliko tjedana trudnoće kako bi se izbjegle potencijalne komplikacije.

Zašto je puno seksa dobro za trudnicu?

Puno seksa je dobro za trudnicu jer može pomoći u smanjenju stresa, poboljšanju sna i povećanju protoka krvi u zdjeličnu regiju. Sve ove stvari mogu pomoći u smanjenju rizika od komplikacija tijekom trudnoće i porođaja, a također mogu pomoći trudnici da se osjeća opuštenije i ugodnije.

Kako mogu zadovoljiti svog supruga u krevetu tijekom trudnoće?

Nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste bili sigurni da je vaš suprug zadovoljan u krevetu tijekom trudnoće. Prvo obavezno komunicirajte s njim o svojim potrebama i željama. Ovo će mu pomoći da shvati što tražite i kako vam najbolje može uneriti u obzir. Drugo, svakako se usredotočite na njegove potrebe kao i svoje. To znači odvojiti vrijeme da mu pružite potrebnu pažnju i osigurate da mu je ugodno. I na kraju, eksperimentirajte s različitim položajima i budite otvoreni za isprobavanje novih stvari. Ovo će vam pomoći da stvari budu zanimljive i pomogne vam da oboje pronađete ono što vam najbolje odgovara tijekom trudnoće.

Utječe li seks na bebu u trećem tromjesečju?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer je svaka trudnoća drugačija. Neke žene izvještavaju da su njihove bebe aktivnije nakon seksa, dok druge kažu da nema razlike. Smatra se da povećani protok krvi u zdjeličnu regiju tijekom spola može stimulirati dijete, ali to nije uvijek slučaj. Ako ste zabrinuti kako seks može utjecati na vaše dijete, najbolje je razgovarati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite.

Koji položaj nije dobar tijekom trudnoće?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer će različite žene imati različite sklonosti tijekom trudnoće. Neki položaji koji mogu biti neugodni za neke žene uključuju ležanje na leđima (što može uzrokovati mučninu i vrtoglavicu), ležanje na želucu (što može uzrokovati nelagodu i poteškoće u disanju) i sjedenje dugog vremenskog razdoblja (što može izazvati natrag bol). U konačnici, najbolje je eksperimentirati s različitim položajima da biste vidjeli što vam je najugodnije.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj