Platonski brak umjesto razvoda

Platonski brak je vrsta braka u kojem par pristaje ostati u braku, ali živjeti odvojeno i da nema seksualnih odnosa. Ova vrsta aranžmana često se vrši kako bi se financijski poslovi bračnog para zadržali kako bi se izbjegla gnjavaža i troškovi razvoda.

Postoje li platonski brakovi?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer je otvoreno za tumačenje. Neki vjeruju da postoje platonski brakovi, dok drugi vjeruju da nisu ništa više od mita. Nema ispravnog ili pogrešnog odgovora, a na kraju se svodi na ono u što vjerujete.

Kako se zove platonski brak?

Platonski brak je brak u kojem partneri nisu fizički intimni jedni s drugima. Ovu vrstu braka često uređuju obitelji ili druge institucije, a par se možda neće ni poznavati prije braka. Platonski brakovi nekada su bili uobičajeni u mnogim kulturama, ali sada su manje uobičajeni.

Može li brak preživjeti bez emocionalne intimnosti?

Moguće je da brak preživi bez emocionalne intimnosti, ali vjerojatno nije sretan ili ispunjen. Emocionalna intimnost važan je dio braka jer pomaže stvoriti snažnu vezu između dva supružnika. Bez emocionalne intimnosti, parovi se mogu razdvojiti i na kraju se mogu razdvojiti.

Postaje li većina brakova platonski?

Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan, jer nema odgovora koji se odnosi na sve brakove. Svaki je brak jedinstven, a razina intimnosti i strasti koja postoji unutar njega varirat će ovisno o par koji je uključen. Neki brakovi doista postaju platonski s vremenom, dok drugi ostaju strastveni i intimni tijekom svog života. Nema ispravnog ili pogrešnog odgovora, a na kraju je svaki pojedinačni par da odluči koja je razina intimnosti i strasti za njih.

Možete li se poljubiti u platonsku ljubav?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer su platonsku ljubav različito definirali različiti ljudi. Općenito, platonska ljubav je neromantična, neseksualna ljubav ili naklonost dvoje ljudi. Neki vjeruju da je platonska ljubav moguća između bilo koje dvije osobe, bez obzira na njihovu vezu, dok drugi vjeruju da platonska ljubav može postojati samo između ljudi koji nisu romantično ili seksualno privlače jedni druge. Nema ispravnog ili pogrešnog odgovora, a u konačnici je na svakom pojedincu da odluči vjeruju li ili ne kako je ljubljenje moguće u platonskoj vezi ili ne.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj