Oznake kože na mom penisu

“Oznake kože na mom penisu” je stanje u kojem se na koži penisa formiraju mali, dobroćudni rast. Ovi rast, koji su također poznati kao akrokordoni ili kožne oznake, obično su u boji mesa ili nešto tamniji i mogu se kretati u veličini od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara. Iako oznake kože nisu opasne ili bolne, one mogu biti smetnja, a neki muškarci mogu se osjećati samosvjesno o njima. Opcije liječenja oznaka kože na penisu uključuju krioterapiju (zamrzavanje), elektrokirurgiju (gori) i eksciziju (rezanje).

Jesu li oznake kože rezultat HPV -a?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer je istraživanje o tom pitanju neuvjerljivo. Neke studije sugeriraju da oznake kože mogu biti uzrokovane HPV -om, dok druge studije nisu u stanju potvrditi ovu vezu. Potrebno je više istraživanja kako bi se utvrdilo postoji li veza između oznaka kože i HPV -a.

Kako izgleda kancerozna oznaka kože?

Kancerozna oznaka kože može izgledati kao mali, tamna, podignuta kvrga na koži. Može biti i crvena, crna ili smeđa. Kvrga može biti nježna na dodir. Kancerozne oznake kože obično su veće od neznačnih oznaka kože.

Je li normalno imati oznake kože na privatnim dijelovima?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer ne postoji konačna definicija “Normalno.”Međutim, oznake kože uglavnom se smatraju benignim rastom i kao takve su relativno česte. Vjerojatnije će se pojaviti u područjima tijela gdje se koža trlja zajedno, poput prepona ili pod rukama. Stoga nije iznenađujuće da se mogu pojaviti na genitalijama ili na analnom području. Ako ste zabrinuti zbog prisutnosti oznaka kože, obratite se dermatologu ili drugog medicinskog stručnjaka za potpunu procjenu.

Kakav STD izgleda kao oznaka kože?

Ne postoji SPD koji izgleda baš poput oznake kože. Međutim, neki se SPD mogu uzrokovati rast ili lezije na koži koji mogu nalikovati oznakama kože. Na primjer, genitalne bradavice (vrsta HPV-a) mogu se pojaviti kao male, ubodne izbočine koje su po izgledu slične oznakama kože. Sifilis također može uzrokovati lezije kože koje mogu pogriješiti za oznake kože. Ako imate bilo kakvih nedoumica oko rasta kože, najbolje je konzultirati se s pružateljem zdravstvene zaštite kako biste dobili odgovarajuću dijagnozu.

Kako izgleda HPV koža?

Na ovo pitanje nema nikog odgovora, jer pojava lezija HPV -a može varirati ovisno o vrsti HPV virusa koji je uključen. Međutim, neki uobičajeni simptomi infekcija kože HPV -a uključuju bradavice, lezije i osip. Bradavice uzrokovane HPV-om mogu se pojaviti kao mali, podignuti izbočini na koži i mogu biti u boji ili bijele boje. Lezije uzrokovane HPV -om mogu se razlikovati u izgledu, ali često izgledaju poput malih, crvenih ili ljubičastih naleta. Osiri uzrokovani HPV -om mogu se pojaviti kao crveni, svrbež na koži.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj