Orgazam nakon menopauze

Izraz “orgazam nakon menopauze” odnosi se na iskustvo orgazma nakon prestanka menstruacije. To se može dogoditi prirodno, kao rezultat procesa starenja, ili ga se može inducirati medicinskom intervencijom, poput hormonske terapije. Orgazam nakon menopauze može biti manje intenzivan od onih koji su iskusni tijekom mlađih godina, ali još uvijek može biti vrlo ugodan. Mnoge žene prijavljuju osjećaj “puštanja” ili “predaje” tijekom orgazma nakon menopauze, što može dodati osjećaj zadovoljstva.

Jeste li horbičniji nakon menopauze?

Da, moguće je biti horrije nakon menopauze. To je zato što je tijekom menopauze razina pada hormona estrogena. Estrogen je odgovoran za regulaciju libida, pa kada razine padnu, libido se može povećati. Uz to, tijekom menopauze, žene mogu imati više vremena i energije za seks zbog smanjenja odgajanja djece i radnih obveza. I na kraju, kako žene stare, često im je ugodnije sa svojim tijelima i seksualnim željama, što može dovesti do povećane rogovine.

Kada muškarci prestanu ejakulirati?

Muškarci obično zaustavljaju ejakuliranje do trenutka kada dosegnu 70 godina. Međutim, neki muškarci mogu nastaviti ejakulirati u svojim 80 -ima ili čak 90 -ima.

Kako mogu povećati želju nakon menopauze?

Nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste povećali svoju želju nakon menopauze. Prvo, možete pokušati povećati svoju cjelokupnu razinu uzbuđenja radeći stvari koje vas uključuju i osjećate dobro. To može uključivati bilo što, od gledanja erotskih filmova ili čitanja erotskih priča do uključivanja u predigru s partnerom. Možda ćete također htjeti eksperimentirati s različitim vrstama seksualnih aktivnosti i istražiti vlastito tijelo kako biste saznali što vam se čini ugodnim.

Druga stvar koja može pomoći je usredotočiti se na mentalne aspekte seksa. To znači doći do pravog razmišljanja i usredotočiti se na zadovoljstvo koje doživljavate, a ne na bilo kakve negativne misli ili brige koje možda imate. Također može pomoći razgovarati o seksu s partnerom i izraziti im želje.

Konačno, važno je imati na umu da vaš libido s vremenom može fluktuirati i da ne postoji “normalna” razina želje. Ono što je važno je da pronađete načine uživanja u seksu i da ga učinite pozitivnim iskustvom i za vas i za vašeg partnera.

Kako mogu pobuditi svoju ženu nakon menopauze?

Mnogo je načina da pobudite svoju ženu nakon menopauze. Neke žene mogu otkriti da se njihov libido smanjuje tijekom menopauze, ali još uvijek postoji mnogo načina da budete intimni sa svojom ženom i uživate u zdravom i aktivnom seksualnom životu.

Evo nekoliko savjeta:

1. Razgovarajte sa suprugom o njezinim seksualnim potrebama i željama. Mnoge žene otkrivaju da se njihove seksualne potrebe mijenjaju tijekom menopauze, a važno je komunicirati sa svojom suprugom o onome što je ona, a nije ugodno.

2. Budite kreativni i eksperimentirajte s različitim vrstama seksualnih aktivnosti. Postoji mnogo različitih načina da budete intimni sa svojim partnerom, a menopauza je pravo vrijeme za eksperimentiranje i pronalaženje novih aktivnosti u kojima oboje uživate.

3. Koristite podmazivanje. Mnoge žene otkrivaju da im vagina postaje suha tijekom menopauze, što može učiniti seks bolnim. Korištenje maziva može vam pomoći da seks bude ugodniji i ugodniji.

4. Budi strpljiv. Menopauza može biti teško vrijeme za mnoge žene, a važno je biti strpljiv sa svojom ženom dok se ona prilagođava svom novom tijelu i seksualnim potrebama.

Kakvu dob spušta se?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer se razlikuje od osobe do osobe. Međutim, mnogi navode da njihov libido počinje opadati oko 30 ili 40 godina. To je vjerojatno zbog kombinacije faktora, uključujući hormonske promjene, stres i životni izbor.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj