Obrezati se kad je stariji

Proces obrezivanja kada se stariji obično odnosi na odrasle koji nisu bili obrezani kao dojenčad ili djecu. U nekim se slučajevima muškarci mogu odlučiti obrezati kasnije u životu iz vjerskih razloga. Drugi to mogu učiniti iz osobnih higijenskih ili estetskih razloga. Postupak je općenito siguran, a komplikacije su rijetke.

Možete li se teško nakon obrezivanja?

Većina muškaraca izvještava da su u stanju dobiti i održati erekciju nakon obrezivanja. Možda postoji razdoblje prilagodbe, ali većina muškaraca smatra da na njihovu ukupnu funkciju ne utječe značajno. Postoji mali broj muškaraca koji prijavljuju poteškoće s erekcijom nakon obrezivanja, ali to je obično zbog drugih čimbenika poput anksioznosti ili temeljnih zdravstvenih stanja.

Koja je dob prekasna za obrezivanje?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući kulturne i osobne preferencije. Općenito se, međutim, većina stručnjaka slaže da bi se obrezivanje trebalo obaviti prije šest mjeseci. To je zato što je postupak općenito sigurniji i manje bolan za dojenčad nego za stariju djecu ili odrasle. Uz to, dojenčad se brže liječi od postupka od starijih pojedinaca.

Je obrezivanje bolno u starijoj dobi?

Obrezivanje u starijoj dobi sigurno može biti bolnija od obrezivanja u dojenačkoj dobi. To je zato što je stariji pojedinac, to je razvijenija i osjetljivi. Pored toga, postoji veći rizik od komplikacija povezanih s obrezivanjem u starijoj dobi, poput infekcije i krvarenja.

Mogu li obrezati u 35?

Da, možete obrezati na 35. Ne postoji dobna granica za obrezivanje, iako se postupak obično izvodi na novorođenčadi ili mladim dječacima. Obrezivanje se može izvesti iz vjerskih, kulturnih ili medicinskih razloga. Ako razmišljate o obrezivanju za sebe ili sina, razgovarajte sa svojim liječnikom kako biste razgovarali o rizicima i koristima postupka.

Utječe li obrezivanje veličine?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ne postoje znanstveni dokazi koji bi podržali ili pobijali tvrdnju da obrezivanje utječe na veličinu. Mnogo je čimbenika koji mogu utjecati na veličinu penisa, poput dobi, težine i genetike, pa je teško definitivno reći ima li obrezivanje ili ne.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj