Nuspojave udubljenja

Douching nuspojave su svi negativni učinci koji mogu biti posljedica upotrebe douchea. Neke od ovih nuspojava mogu uključivati iritaciju, izgaranje ili nelagodu u vaginalnom području. Douching također može povećati rizik od vaginalnih infekcija.

Može li douting izazvati ribljeg mirisa?

Douching može uzrokovati riblji miris iz više razloga. Najčešći razlog je taj što se džo. To može uzrokovati nakupljanje bakterija koje tada mogu dovesti do infekcije. Douching također može uzrokovati da se pH ravnoteža vagine postane neuravnotežena, što također može dovesti do ribljeg mirisa.

Koliko dugo trebate držati prilikom udaranja?

Trebali biste zadržati vodu najmanje 15 minuta. To omogućava da voda dođe do vaše gornje vagine i grlića maternice, gdje može isprazniti sve potencijalne bakterije ili iritante.

Zašto se ne preporučuje DAUCHING?

Nekoliko je razloga zbog kojih se ne preporučuje udubljenje. Prvo, vagina je organ za samočišćenje, tako da ga nema potrebe čistiti vodom ili bilo kojim drugim otopinom. Drugo, douching zapravo može poremetiti prirodnu ravnotežu bakterija u vagini, što može dovesti do infekcije. Konačno, douching može prisiliti vodu i druga otopina u maternicu i jajovode, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.

Koja je svrha udubljenja?

Douching je higijenska praksa u kojoj se voda ili druge tekućine koriste za ispiranje vagine. Douching se najčešće vrši kako bi se očistila vagina, ali to se može učiniti i iz drugih razloga, poput ublažavanja vaginalnog mirisa ili spriječiti trudnoću. Iako je udubljenje općenito sigurno, postoje neki rizici povezani s praksom, poput povećanog rizika od infekcije.

Što mogu koristiti umjesto da dodirnem?

Nekoliko je stvari koje možete učiniti umjesto da dodirnete, a to bi moglo biti jednako učinkovito, ako ne i više. Prvo možete pokušati koristiti ocat i otopinu vode. Ocat je prirodno dezinfekcijsko sredstvo i može pomoći ubiti sve bakterije koje mogu biti prisutne u vagini. Također možete pokušati koristiti otopinu sode i vode bikarbona. Soda bikarbona je još jedno prirodno dezinfekcijsko sredstvo i također može pomoći ubiti sve bakterije koje mogu biti prisutne u vagini. Na kraju, možete pokušati koristiti otopinu ulja i vode čajevca. Ulje čajevca prirodni je antiseptik i može pomoći ubiti sve bakterije koje mogu biti prisutne u vagini.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj