Naleti na penis hpv

Kvrši na penisu HPV je seksualno prenesena infekcija koju uzrokuje ljudski papiloma virus (HPV). HPV je vrlo čest virus koji se može širiti seksualnim kontaktom. Postoji mnogo različitih vrsta HPV -a, a neke mogu uzrokovati zdravstvene probleme, uključujući rak. HPV je najčešća seksualno prenosina infekcija u Sjedinjenim Državama.

Većina ljudi s HPV -om nema simptome. Kad se simptomi pojave, oni mogu uključivati:

· Genitalna bradavica: To su mali, mesnati ili bjelkasti rast u genitalnom području. Mogu se pojaviti na vulvi, vagini, penisu, skrotumu ili anusu. Mogu se podići ili ravni, jednostruki ili višestruki, mali ili veliki.

· Nenormalne promjene u stanicama grlića maternice: HPV može uzrokovati nenormalne promjene u stanicama grlića maternice, što je donji dio maternice koji se otvara u vaginu. Te se promjene mogu naći tijekom PAP testa, što je rutinski test koji provjerava promjene u stanicama cerviksa. HPV je glavni uzrok raka grlića maternice.

· Ostali karcinomi: HPV također može uzrokovati rak vulve, vagine, penisa, anusa i orofarinksa (stražnji dio grla, uključujući bazu jezika i tonsa).

HPV možete dobiti po seksualnom kontaktu s nekim tko ga ima. HPV se najčešće širi kroz vaginalni, analni ili oralni

Je HPV izlječiv kod muškaraca?

Nema lijeka za HPV, ali na raspolaganju su tretmani za simptome koje može uzrokovati. U većini slučajeva HPV odlazi sam i ne uzrokuje nikakve zdravstvene probleme. Međutim, neke vrste HPV -a mogu uzrokovati rak ili druge zdravstvene probleme.

Koliko dugo traju HPV izbočine?

Većina kvrga za HPV traje 1 do 2 godine. Međutim, neki HPV izbočići mogu trajati do 10 godina.

Kako mogu znati je li moj kvrga hpv?

Ne postoji siguran način da se zna je li kvrga uzrokovala HPV bez procjene liječnika. Neke infekcije HPV -a mogu uzrokovati vidljive promjene na koži, poput bradavica. Ostale vrste HPV -a mogu uzrokovati promjene koje se mogu vidjeti samo mikroskopom. Još uvijek druge vrste HPV -a ne uzrokuju vidljive promjene. Stoga je jedini način da saznate sigurno je li kvrga uzrokovana HPV -om je vidjeti liječnika za procjenu.

Kako reći ima li muškarac HPV?

Ne postoji gluposti način da se kaže ima li čovjek HPV, ali postoje neki potencijalni znakovi. Na primjer, muškarci s HPV-om mogu imati genitalne bradavice, koje su male, rast u boji mesa koji se mogu pojaviti na penisu, skrotumu ili anusu. HPV također može uzrokovati promjene u izgledu penisa, kao što su izbočine ili bradavice. U nekim slučajevima, HPV može dovesti do raka penisa, pa bi sve promjene u pojavi penisa trebala procijeniti pružatelj zdravstvene zaštite.

Koliko brzo muškarci čiste HPV?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer stopa infekcija HPV -a (humani papiloma virus) može varirati ovisno o brojnim čimbenicima, uključujući dob, zdravstveno stanje i specifičnu vrstu virusa HPV -a koji je uključen. Međutim, neke studije sugeriraju da muškarci mogu očistiti infekciju HPV -a brže od žena, a jedno je istraživanje utvrdilo da je prosječno vrijeme za čišćenje bilo oko 8 mjeseci za muškarce u usporedbi s oko 24 mjeseca za žene. Druge studije su otkrile slične rezultate, što sugerira da će muškarci vjerojatnije očistiti infekciju HPV-a u roku od 1-2 godine, dok ženama može trebati duže da očiste virus.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj