Najčešći SPD kod žena

Najčešći SPD kod žena:

Postoji niz SPD -a koji su češći kod ženki nego kod muškaraca. Tu spadaju klamidija, gonoreja i trihomoniasis. Ti SPD mogu uzrokovati brojne simptome, uključujući bolove u zdjelici, infekcije mokraćnog sustava i neplodnost.

Koji su top 5 najčešćih SPD -a?

Pet najčešćih SPD -a su klamidija, gonoreja, sifilis, trihomoniasis i HPV.

Koji je najčešći STD #1?

Nema nikog najčešće STD -a. Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), najčešći seksualni spolno prenosive bolesti u Sjedinjenim Državama su klamidija, gonoreja i sifilis.

Koje 4 SPD mogu biti opasne po život?

Postoje četiri SPD -a koja mogu biti opasna po život: HIV/AIDS, hepatitis B, sifilis i chancroid.

HIV/AIDS je najpoznatiji od četiri SPD-a, a ujedno je i najsmrtonosniji. HIV napada imunološki sustav tijela i na kraju može dovesti do potpuno ispunjenih pomagala. Nema lijeka za HIV/AIDS i to je doživotna infekcija.

Hepatitis B je još jedan SPD koji može biti opasan po život. Hepatitis B je virus koji napada jetru i može uzrokovati zatajenje jetre. Nema lijeka za hepatitis B, ali postoji cjepivo koje ga može spriječiti.

Sifilis je još jedan SPD koji može biti opasan po život. Sifilis je bakterijska infekcija koja može oštetiti mozak, srce i druge organe. Sifilis se može izliječiti antibioticima, ali ako se ne liječi, može biti fatalno.

Chancroid je četvrti STD koji može biti opasan po život. Chanchoid je bakterijska infekcija koja može uzrokovati čireve na genitalijama. Chancroid se može izliječiti antibioticima, ali ako se ne liječi, može dovesti do ozbiljnih komplikacija, uključujući smrt.

Koji su 2 najsmrtonosnija SPD?

2 najsmrtonosnija SPD -a su HIV i AIDS. HIV je virus koji napada imunološki sustav, a AIDS je stanje koje se može razviti kao rezultat HIV infekcije. I HIV i AIDS mogu biti smrtonosni ako se ne liječe, a nema lijeka za bilo koji uvjet.

Što je najpropastiviji STD?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući i dotični SPD i stanovništvo u kojem se širi. Međutim, neki se prenosive spolno prenosive spolno prenosive prenose od drugih, a neki su češći u određenim populacijama od drugih.

Na primjer, seksualno seksualno seksualni kontakt, poput klamidije, gonoreje i HIV -a, lakše se prenose od SPD -a koji se šire krvlju ili drugim tjelesnim tekućinama, poput hepatitisa B i C. Pored toga, SPD koji su češći u određenim populacijama, poput HIV -a među muškarcima koji imaju seks s muškarcima, vjerojatnije je da će se širiti u toj populaciji.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj