Na STD testu

Test STD je medicinski pregled koji se koristi za dijagnosticiranje spolno prenosivih bolesti (SPD). STD testovi se izvode i na muškarcima i na ženama, a mogu se obaviti putem krvnog ispitivanja, testa urina ili testa za brisanje.

Koliko je test std?

Na ovo pitanje ne postoji odgovor na jedno veličinu, jer troškovi ispitivanja STD-a mogu varirati ovisno o brojnim čimbenicima, uključujući vrstu SPD-a na koja se testira, metoda ispitivanja koja se koristi i geografski Mjesto ispitivanja. Međutim, kao opći vodič, testovi SPD -a obično koštaju između 50 i 200 dolara.

Koliko treba da se pojavi Chlamydia?

Može potrajati do tri tjedna da se Chlamydia pojavi na testu. To je zato što je infekcija potrebno neko vrijeme da se izgradi u tijelu.

Što se prikazuje na STD testu?

Test STD -a, koji se naziva i spolno prenosiva bolest ili SPD, test je koji traži prisutnost SPB u vašem tijelu. SPD su virusi, bakterije ili paraziti koji se prenose s jedne osobe na drugu putem seksualnog kontakta. Najčešći SPD -ovi uključuju klamidiju, gonoreju, HPV, HIV i sifilis.

Možete li klamidija odlaziti sama?

Klamidija je bakterijska infekcija koja se obično prenosi seksualnim kontaktom. Bakterije mogu zaraziti reproduktivne organe, kao i grlo i anus. Ako se ne liječi, klamidija može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost.

Iako klamidija može otići sama, važno je posjetiti liječnika ako mislite da imate infekciju. To je zato što infekcija može prouzrokovati dugoročno oštećenje ako se ne tretira pravilno. Ako ste seksualno aktivni, također je važno redovito se testirati na SPD.

Koliko dugo traje ispitivanje STD -a?

Na ovo pitanje nema odgovora jer vremenski okvir za ispitivanje STD može varirati ovisno o vrsti SPD -a za testiranje. Neki se SPD mogu testirati jednostavnim testom krvi ili urina, dok drugi mogu zahtijevati bris pogođenog područja. Vremenski okvir za rezultate također varira, pri čemu su neki rezultati dostupni u roku od nekoliko dana, a drugi koji traju nekoliko tjedana.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj