Muški ejakulirani problemi

Muški ejakulirani problemi odnose se na niz poteškoća koje mogu spriječiti muškarca da postigne zadovoljavajuću razinu seksualne stimulacije od ejakulacije. Ove poteškoće mogu uključivati smanjeni volumen ejakulata, smanjenu silu ejakulacije ili potpunu nesposobnost za ejakuliranje. U nekim slučajevima ovi problemi mogu biti rezultat zdravstvenog stanja, poput hormonske neravnoteže ili problema s živcima koji kontroliraju ejakulaciju. U drugim slučajevima mogu biti rezultat psiholoških čimbenika, poput anksioznosti ili depresije.

Je li normalno da čovjek ne može ejakulirati?

Na ovo pitanje ne postoji niti jedan odgovor jer može varirati od osobe do osobe. Iako bi neki muškarci mogli bez ikakvih poteškoća ejakulirati, drugima će to biti teže ili čak nemoguće. Može biti mnogo različitih razloga zbog kojih čovjek možda neće moći ejakulirati, u rasponu od fizičkih do psiholoških čimbenika. Ako ste zabrinuti zbog svoje sposobnosti da ejakulirate, najbolje je razgovarati s medicinskim stručnjakom kako biste utvrdili uzrok i moguće mogućnosti liječenja.

Postoji li lijek koji će vam pomoći ejakulirati?

Ne postoji odgovor na ovo pitanje, jer će najbolji pristup rješavanju ovog pitanja varirati ovisno o temeljnom uzroku problema. Međutim, postoje određeni lijekovi koji se mogu koristiti za poboljšanje ejakulatorne funkcije. Na primjer, određeni antidepresivi i lijekovi protiv anksioznosti mogu biti učinkoviti u liječenju prerane ejakulacije. Osim toga, postoje lokalni anestetici koji se mogu primijeniti na penis kako bi se odgodilo ejakulaciju.

Koliko dugo prosječni čovjek može ostati uspravan?

Prosječni čovjek može ostati uspravan oko pet do deset minuta prije nego što treba ejakulirati. Međutim, neki muškarci mogu ostati uspravni do sat vremena ili više ako su vrlo uzbuđeni.

Što se događa ako mužjaci ne ejakuliraju?

Postoji nekoliko različitih stvari koje se mogu dogoditi ako mužjaci ne ejakuliraju. Jedna je mogućnost da se sperma koja se proizvodi ne protjera iz tijela i umjesto toga ostaje u sjemenskim vezikulama. To može dovesti do stanja zvanog retrogradna ejakulacija, gdje sjeme ide unatrag u mjehur umjesto da se kroz penis izvuče. To obično nije štetno, ali može uzrokovati probleme s plodnošću.

Druga je mogućnost da se sperma izbaci iz tijela, ali nije u stanju oploditi jaje. To se može dogoditi ako je sperma loše kvalitete ili ako postoji blokada u reproduktivnom traktu. Ako se to dogodi, moguće je i dalje zamisliti kroz potpomognute reproduktivne tehnologije (ART), poput in vitro oplodnje (IVF).

Konačno, također je moguće da muškarci dožive anejakulaciju, a to je kada uopće nisu u mogućnosti proizvesti sjeme. To može biti posljedica niza različitih čimbenika, uključujući određene lijekove, oštećenje živaca i psihološka pitanja. Ako je anejakulacija ozbiljna, možda će biti potrebno koristiti spermu od davatelja kako bi se zamislio.

Koja hrana pomaže povećati volumen ejakulacije?

Ne postoji točna znanost kada je u pitanju povećanje volumena ejakulata, ali postoje određene hrane za koje se zna da pomažu. Smatra se da je namirnice s cinkom, poput ostrige, sjemenki bundeve i graha, posebno korisne. Ostale namirnice za koje se vjeruje da pomažu povećati volumen ejakulata uključuju tamnu čokoladu, avokado i banane.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj