Muškarci seksualnog uzbuđenja

Seksualno uzbuđenje kod muškaraca je proces koji započinje fizičkom ili mentalnom stimulacijom, što tada dovodi do seksualnog uzbuđenja i na kraju, erekcije. Fizička ili mentalna stimulacija može doći iz različitih izvora, uključujući vid, zvuk, dodir, miris ili maštu. Nakon što je započelo seksualno uzbuđenje, to se može dodatno poboljšati dodatnom stimulacijom, i mentalnom i fizičkom. U nekim se slučajevima uopće može dogoditi seksualno uzbuđenje bez ikakve vanjske stimulacije, a može biti isključivo rezultat unutarnjih misli ili fantazija.

Fizički znakovi seksualnog uzbuđenja kod muškaraca uključuju porast otkucaja srca, disanje i protok krvi do genitalija. Koža se može ispirati, a bradavice mogu postati uspravne. Testici će se obično početi rasti i skrotum će se pooštriti. Erekcija se događa kada se krvne žile u penisu šire i napune krvlju. Glans (glava) penisa također će se zakloniti krvlju, uzrokujući da nabubri i postanu osjetljiviji. U nekim se slučajevima pre-ejakulatorna tekućina može emitirati iz penisa.

Mentalni znakovi seksualnog uzbuđenja kod muškaraca mogu se razlikovati, ali često uključuju maštarije ili razmišljanja o seksu, povećanje seksualne želje i opći osjećaj seksualnog uzbuđenja. Mentalno uzbuđenje može se pokrenuti i fizičkom stimulacijom, poput gledanja atraktivne osobe ili razmišljanja o seksualnom iskustvu. U nekim slučajevima muškarci mogu postati seksualno uzbuđeni bez ikakve svjesne svijesti o tome.

Gdje se dodirnem za uzbuđenje?

Na ovo pitanje nema odgovora jer svi različito doživljavaju uzbuđenje. Međutim, neka zajednička područja u kojima ljudi uživaju dodirnuti tijekom uzbuđenja uključuju vrat, prsa, bradavice, unutarnja bedra i genitalije. Eksperimentirajte i komunicirajte s partnerom kako biste shvatili što vam se osjeća dobro.

Zašto se čovjekov dodir osjeća tako dobro?

Postoje znanstveni dokazi da je dodir važan za zdravlje i dobrobit ljudi. Dodir je oblik komunikacije koji može biti i pozitivan i negativan. To može biti znak naklonosti, kao i način izražavanja agresije ili dominacije.

Postoji mnogo različitih načina da nekoga dodirnete, a svaki može stvoriti drugačiji osjećaj. Nježni dodir ruke ili ramena može biti utješno, dok čvrsti stisak ruke može biti znak poštovanja. Zagrljaj može prenijeti i toplinu i naklonost.

Čovjekov dodir može se osjećati dobro jer je to oblik pozitivnog fizičkog kontakta. To može biti osobito istinito ako je čovjek netko koga privlači ili je stalo. Dodir također može osloboditi oksitocin, koji se ponekad naziva “hormon za maženje” ili “ljubavni hormon.”Oksitocin je povezan s vezanjem, povjerenjem i zadovoljstvom. Moguće je da se muškarac osjeća dobro jer pokreće oslobađanje oksitocina u ženskom mozgu.

Koji dijelovi pobuđuju muškarca?

Postoji mnogo različitih stvari koje mogu pobuditi muškarca, i fizički i mentalno. Neke muškarce mogu uzbuditi vizualni podražaji, poput privlačne žene ili erotske scene. Drugi će možda biti više uzbuđeni fizičkim dodirom, poput masaža ili ljubljenja. A još uvijek se drugi mogu pobuditi mentalnom stimulacijom, poput razgovora ili maštarija. U konačnici, ono što uzbuđuje muškarac jedinstveno je za svakog pojedinca i može se razlikovati iz dana u dan.

Kako se čovjek može dotaknuti pobudi?

Mnogo je načina na koje čovjek može dotaknuti uzbuđenje. Neki muškarci mogu ustanoviti da dodirivanje grudi ili stražnjice svog partnera pobudi, dok drugi mogu uživati izravno dodirivati genitalije svog partnera. Mnogi muškarci također uživaju u tome da ih partner dodirne na način koji je i ugodan i poticajan. Eksperimentiranje je često ključno za otkrivanje koje vrste dodira najviše uzbuđuju za oba partnera.

Kako ga mogu izluditi dodirivanjem?

Na ovo pitanje nema odgovora, jer svaka osoba različito doživljava zadovoljstvo. Međutim, neki savjeti o tome kako voziti svog partnera divljem dodirom uključuju fokusiranje na erogene zone, mijenjanje pritiska i brzine vašeg dodira i obratiti pažnju na govor tijela i verbalne znakove vašeg partnera kako biste procijenili njihovu razinu užitka. Eksperimentirajte i zabavite se istražujući različite načine dodirivanja partnera da biste vidjeli što ih pokreće!

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj