Muškarci bakterijska vaginoza

Muškarci mogu dobiti bakterijsku vaginozu, ali to je mnogo češće kod žena. To se događa kada u vagini dođe do prekomjernog rasta određenih bakterija. To uznemirava normalnu ravnotežu vaginalnih bakterija i uzrokuje simptome bakterijske vaginoze.

Bakterijska vaginoza obično ne nanosi nikakvu štetu, ali može dovesti do drugih problema poput zdjelične upalne bolesti, što može uzrokovati neplodnost. Ako ste trudni, to može dovesti do preranog porođaja i male rođene težine. Dakle, važno je liječiti ako ga imate.

Zašto moj partner odbacuje moj pH ravnoteža?

Nekoliko je razloga zbog kojih bi vaš partner mogao bacati ravnotežu pH. Jedna je mogućnost da u vaše tijelo uvode nove bakterije, što može uznemiriti osjetljivu ravnotežu vašeg mikrobioma. Druga je mogućnost da oni izravno utječu na vaš vaginalni pH, bilo kroz svoju prehranu ili tjelesne tekućine. Konačno, također je moguće da vas partner jednostavno naglašava, što također može dovesti do promjena u vašem vaginalnom pH.

Ako ste zabrinuti da vaš partner baca ravnotežu pH, važno je razgovarati s liječnikom ili drugim zdravstvenim radnikom. Moći će vam pomoći da odredite uzrok problema i preporučit će najbolji tijek liječenja.

Kako znati ima li tip BV?

Postoji nekoliko ključnih načina da se kaže ima li tip BV. Prvi je gledanjem njegovog pražnjenja. Ako je tanko i vodenasta ili ako ima jak riblji miris, onda vjerojatno ima BV. Drugi način da to kažem je da li ima bilo kakvih gorućih ili svrbeža oko penisa. Ako to učini, vjerojatno je da ima infekciju.

Treba li se prema mom dečku postupati s BV -om?

Na ovo pitanje ne postoji jedan odgovor koji odgovara, jer će najbolji tijek liječenja varirati ovisno o situaciji pojedinca. Međutim, općenito, preporučuje se da svatko tko doživi simptome bakterijske vaginoze (BV) liječi pružatelj zdravstvene zaštite. To je zato što je BV uzrokovan neravnotežom bakterija koje se prirodno javljaju u vagini, a može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija ako se ne liječi. Neki od najčešćih simptoma BV-a uključuju neobični vaginalni iscjedak, riblje mirisan vaginalni miris i peckanje ili svrbež oko vaginalnog otvora. Ako imate bilo koji od ovih simptoma, važno je vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite kako bi mogao propisati odgovarajući tretman.

Zašto stalno dobivam BV od svog partnera?

Nekoliko je mogućih objašnjenja zašto biste od partnera mogli nastaviti dobivati bakterijsku vaginozu (BV). Moglo bi biti da se ne prave pravilno ili da u vlastitom tijelu imaju neravnotežu dobrih i loših bakterija. Također bi moglo biti da nose spolno prenesenu infekciju (STI) koja uzrokuje vaš BV. Ako ste zabrinuti da dobivate BV od svog partnera, važno je razgovarati s pružateljem zdravstvene zaštite kako biste utvrdili uzrok i liječili se.

Može li moj dečko preći bv natrag prema meni?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer to u velikoj mjeri ovisi o pojedinačnim okolnostima para. Međutim, sigurno je moguće da muškarac prenese bakterijsku vaginozu (BV) svom ženskom partneru seksualnom aktivnošću. To je zato što je BV uzrokovan neravnotežom bakterija u vagini, a seksualna aktivnost može prenijeti bakterije iz jedne osobe na drugu. Stoga je važno za parove koji su seksualno aktivni za praksu dobre higijene i koriste kondome kako bi se smanjio rizik od prijenosa.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj