Mogu li započeti kontrolu rađanja kad god

Izraz “Mogu li započeti kontrolu rađanja kad god” odnosi se na sposobnost da započnem kontrolu rađanja u bilo kojem trenutku tijekom menstrualnog ciklusa. To je u suprotnosti s početkom kontrole rađanja prvog dana menstrualnog ciklusa, što je najčešća metoda. Sposobnost započinjanja kontrole rađanja kad god je poželjna značajka za mnoge žene, jer im omogućuje da počnu uzimati lijekove u vrijeme koje je za njih prikladno.

Čini li vas kontrola rađanja na težini?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer svako tijelo različito reagira na različite lijekove. Međutim, neke tablete za kontrolu rađanja sadrže hormone koji mogu uzrokovati zadržavanje vode i debljanje kod nekih žena. Ako ste zabrinuti zbog ove nuspojave, razgovarajte sa svojim liječnikom o tome koja bi tableta mogla biti najbolja opcija za vas.

Morate li započeti u nedjelju s kontrolom rađanja?

Ne, ne morate započeti u nedjelju s kontrolom rađanja. Možete započeti bilo koji dan u tjednu koji biste željeli.

Je li bolje započeti kontrolu rađanja u nedjelju ili prvom danu razdoblja?

Ne postoji niti jedan konačan odgovor na ovo pitanje. Neki liječnici mogu preporučiti započinjanje kontrole rađanja prvog dana vašeg menstruacije, dok drugi mogu preporučiti da ga započnete u nedjelju. U konačnici, na vama i vašem liječniku je da odlučite što je najbolje za vas.

Koje je 7 -dnevno pravilo za kontrolu rađanja?

7 -dnevno pravilo za kontrolu rađanja je da biste trebali početi uzimati tablete za kontrolu rađanja prvog dana menstruacije, a zatim uzeti jednu tabletu svaki dan tijekom 7 dana. Nakon 7 dana gore, započet ćete svoj sljedeći paket tableta.

Kada biste trebali započeti kontrolu rađanja?

Na ovo pitanje nema odgovora, jer se može razlikovati ovisno o individualnim okolnostima osobe. Međutim, općenito se preporučuje da ljudi počnu preuzeti kontrolu rađanja kada počnu postajati seksualno aktivni ili kada su u opasnosti da postanu trudni. To znači da je najbolje vrijeme za početak kontrole rađanja drugačije za sve, a nema “ispravnog” ili “pogrešnog” odgovora. Ako niste sigurni kada biste trebali započeti s kontrolom rađanja, trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvene zaštite za savjet.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj