Mogu li testirati klamidiju kod kuće

Klamidija je spolno prenosina infekcija (STI) koja može zaraziti i muškarce i žene. To je uzrokovano bakterijama Chlamydia trachomatis i obično se širi seksualnim kontaktom sa zaraženom osobom. Klamidija je jedna od najčešćih SPI u Sjedinjenim Državama, a posebno je uobičajena među mladim odraslim osobama.

Ne postoji kućni test za klamidiju. Ako mislite da biste mogli imati klamidiju, trebali biste vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite kako biste se testirali. Ispitivanje klamidije obično se vrši testom urina ili testom brisa. Test brisa uključuje prikupljanje uzorka pražnjenja iz vagine ili penisa. Klamidija se može lako liječiti antibioticima.

Kako mogu provjeriti imam li klamidiju?

Postoji nekoliko načina na koje možete provjeriti imate li klamidiju. Najčešći način je otići liječniku i testirati se. Također možete dobiti test u klinici ili od prijatelja ili člana obitelji koji ima klamidiju. Također možete provjeriti svoje simptome na mreži.

Hoće li klamidija otići sama?

Ne, klamidija neće otići sam. To je bakterija koja se može liječiti samo antibioticima. Ostavljena neobrađena, klamidija može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost.

Možete li odmah testirati na klamidiju?

Ne postoji niti jedan konačni odgovor na ovo pitanje jer može ovisiti o brojnim čimbenicima, poput vrste korištenog testa, zdravlja pojedinca i točnosti testa. Međutim, općenito, nije moguće postići trenutni rezultat testa za klamidiju.

Je li klamidija vidljiva u urinu?

Klamidija je bakterija koja se najčešće prenosi seksualnim kontaktom. Može zaraziti grlić maternice, uretre, anusa i grla. Klamidija se također može prenijeti od zaražene majke na dijete tijekom porođaja.

Iako se klamidija najčešće prenosi seksualnim kontaktom, može biti prisutna i u urinu. Međutim, važno je napomenuti da klamidija nije uvijek vidljiva u urinu. U stvari, mnogi ljudi koji imaju klamidiju možda uopće nemaju simptome.

Ako je klamidija prisutna u urinu, važno je što je prije moguće testirati i liječiti. Klamidija je infekcija koja se može liječiti, ali ako se ne liječi, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost.

Mogu li kupiti antibiotike za klamidiju preko šaltera?

Ne, ne možete kupiti antibiotike za klamidiju preko pulta. Klamidija je spolno prenosina infekcija (STI) uzrokovana bakterijama Chlamydia trachomatis. Antibiotici su jedini učinkovit tretman klamidije, a mora ih propisati pružatelj zdravstvene zaštite.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj