Mogu li koristiti dva čeparišta borne kiseline

Supozitori borne kiseline su mali lijekovi u obliku kapsule koji se ubacuju u vaginu za liječenje različitih vaginalnih stanja. Dok se većina čepića za borove kiseline prodaje bez recepta, neki zahtijevaju recept.

Supozitoriji borne kiseline obično se koriste za liječenje infekcija kvasca, bakterijske vaginoze i trihomonije. Oni se također mogu koristiti za liječenje drugih vaginalnih stanja, poput svrbeža i iritacije.

Supovidišta borne kiseline su sigurne za većinu ljudi. Međutim, postoji nekoliko potencijalnih nuspojava, poput vaginalnog sagorijevanja ili iritacije. Ako doživite bilo koju od ovih nuspojava, prestanite koristiti čepiće i razgovarajte sa svojim liječnikom.

Ako ste trudni, važno je razgovarati sa svojim liječnikom prije nego što koristite bilo koje čepiće za boru, jer oni mogu biti štetni za dijete u razvoju.

Može li borinska kiselina samo izliječiti bv?

Borna kiselina je prirodni spoj koji ima antifungalna i antibakterijska svojstva. Ponekad se koristi kao kućni lijek za liječenje vaginalnih infekcija, poput bakterijske vaginoze (BV).

Ne postoje znanstveni dokazi koji bi podržali uporabu borne kiseline za liječenje BV -a. Međutim, neke žene navode da korištenje čepića borne kiseline ili udubljenja s otopinom borne kiseline pomaže u ublažavanju njihovih simptoma.

Ako razmišljate o korištenju borne kiseline za liječenje BV -a, važno je prvo razgovarati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite. Borna kiselina može biti štetna ako se koristi pogrešno.

Koliko treba da se supponitori borne kiseline riješe BV -a?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer vrijeme koje je potrebno da se supponitori borne kiseline riješe BV (bakterijska vaginoza) može varirati od osobe do osobe. Međutim, općenito se preporučuje da se supponitori borne kiseline koriste 3-7 dana kako bi se vidjeli najbolji rezultati.

Koliko dugo biste trebali čekati između supsitorija borne kiseline?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer može varirati ovisno o situaciji pojedinca. Međutim, općenito se preporučuje pričekati najmanje 24 sata između svakog odstupanja od borne kiseline.

Koliko često možete staviti u supsitoriju o borovoj kiselini?

Na ovo pitanje nema općeg odgovora jer može varirati ovisno o potrebama pojedinca. Međutim, kao općenito pravilo, čepiće za borovu kiselinu mogu se koristiti svakih nekoliko dana ili po potrebi.

Možete li koristiti boru kiselinu dva puta dnevno za BV?

Nema dokaza da je upotreba borne kiseline dva puta dnevno učinkovitija od korištenja jednom dnevno za liječenje BV -a. U stvari, korištenje borne kiseline češće nego jednom dnevno može zapravo povećati rizik od nuspojava. Ako razmišljate o korištenju borne kiseline za liječenje BV -a, važno je prvo razgovarati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite kako biste bili sigurni da je to pravi tretman za vas.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj