Možete li zatrudnjeti pomoću kondoma, čak i ako se ne pokvari

Možete li zatrudnjeti pomoću kondoma, čak i ako se ne pokvari?

Da, moguće je zatrudnjeti pomoću kondoma, čak i ako se ne pokvari. To je zato što kondomi nisu 100% učinkoviti u sprječavanju trudnoće. Oni su oko 85% učinkoviti ako se pravilno koriste, ali taj se broj značajno smanjuje ako se kondom ne koristi ispravno.

Koliko su učinkoviti kondomi ako nisu slomljeni?

Ako se kondomi ispravno koriste, oni su 98% učinkoviti u sprječavanju trudnoće. Međutim, ako se kondom pokvari, samo je oko 85% učinkovit.

Što uzrokuje neuspjeh kondoma?

Postoji nekoliko različitih razloga zbog kojih kondomi mogu propasti. Najčešći razlog je taj što se ne koriste pravilno. Ako se kondom ne stavi pravilno ili ako se ne koristi ispravno tijekom seksa, može se slomiti ili isključiti.

Ostali razlozi zbog kojih kondomi mogu uspjeti uključuju:

-Kondomi koji su prestar ili istekli

-Kondomi koji se ne pohranjuju pravilno

-Kondomi koji su izrađeni od materijala koji nisu kompatibilni s tijelom

-Kondomi koji su oštećeni ili imaju rupe u sebi

Ako pravilno koristite kondome, a oni još uvijek ne uspije, važno je vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite da biste saznali postoji li ozbiljniji problem.

Koliko dugo sperma preživljava u kondomu?

Sperma može živjeti do pet dana u kondomu, ali prosjek je dva dana. Razlog raspona je taj što sperma može duže živjeti u toplom, vlažnom okruženju, poput kondoma, nego u suhom.

Kako kondomi ne uspijevaju ako se ne slomi?

Kondomi mogu propasti ako se ne pokvare, ali postoji niz drugih potencijalnih uzroka kvara kondoma. Jedna je mogućnost da se kondom isključuje tijekom snošaja. Drugi je da se kondom ne stavlja ispravno, ostavljajući praznine kroz koje sperma može ući. Također je moguće da se kondomi oštete oštrim predmetima ili izlaganjem toplini ili sunčevoj svjetlosti. Konačno, kondomi mogu isteći i mogu biti manje učinkoviti nakon datuma isteka.

Kako znati hoće li kondom curi?

Ako pravilno koristite kondom, curenja ne bi trebale predstavljati problem. Međutim, ako ste zabrinuti da je vaš kondom možda procurio, postoji nekoliko stvari koje možete potražiti. Prvo provjerite kondom bilo koje rupe ili suze. Ako ih ima, kondom je najvjerojatnije procurio. Drugo, provjerite je li kondom još uvijek na mjestu. Ako se skliznuo, možda je procurio. Konačno, provjerite ima li znakova SPD -a ili trudnoće. Ako ih imate, kondom je možda procurio.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj