Možete li zatrudnjeti na flasteru za kontrolu rađanja

Flaster za kontrolu rađanja je mali, tanak, kvadratni flaster koji se nanosi na kožu. Oslobodi stalan tok hormona u tijelo koje sprečava trudnoću. Hormoni u flasteru isti su kao i oni u tabletu za kontrolu rađanja, i jednako su učinkoviti u sprječavanju trudnoće. Zakrpa se može nositi do tjedan dana odjednom, a zatim ga mora zamijeniti.

Možete li imati nezaštićeno dok ste na zakrpu za kontrolu rađanja?

Moguće je imati nezaštićeni seks dok koristite zakrpu za kontrolu rađanja, ali se ne preporučuje. Flaster nije 100% učinkovit u sprječavanju trudnoće, tako da postoji rizik od trudnoće ako imate nezaštićeni seks. Uz to, flaster ne štiti od spolno prenosivih infekcija (SPI), tako da biste i dalje mogli ugovoriti STI ako imate nezaštićeni seks. Ako ćete imati seks, najbolje je upotrijebiti i kondom osim flastera kako biste smanjili rizik od trudnoće i SPIS.

Što se događa ako je vaša trudnica na flasteru?

Ako zatrudnite dok koristite zakrpu za kontrolu rađanja, trebali biste odmah prestati koristiti zakrpu i kontaktirati svog pružatelja zdravstvene zaštite. Postoji mali rizik da zakrpa može povećati mogućnost pobačaja.

Ovulirate li dok ste na flasteru?

Da, možete ovulirati dok koristite zakrpu za kontrolu rađanja. Međutim, flaster je preko 99% učinkovit u sprječavanju trudnoće, pa su šanse za trudnoću tijekom korištenja flastera vrlo niske.

Možete li zatrudnjeti na slobodnom tjednu zakrpa?

Ne, ne možete zatrudnjeti na slobodnom tjednu zakrpa. Free Free Flots dizajniran je tako da vašem tijelu omogući odmor od hormona u flasteru, a tijekom ovog tjedna nećete biti zaštićeni od trudnoće.

Mogu li zatrudnjeti ako mi zakrpa padne?

Ako vam padne zakrpa za kontrolu rađanja, možda ćete biti u opasnosti od trudnoće. Zakrpa se mora kontinuirano nositi da bi bila učinkovita, pa ako padne čak i na kratko vrijeme, možda nećete biti zaštićeni od trudnoće. Ako mislite da je vaš zakrpa možda pala, provjerite je li još uvijek na mjestu. Ako nije, odmah nanesite novu flasteru i nastavite je nositi prema uputama. Ako niste sigurni je li vam zakrpa pala ili ne, uvijek možete položiti test trudnoće da biste bili sigurni.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj