Možete li dobiti gonoreju bez seksa

Gonoreja je bakterijska infekcija koja se obično prenosi seksualnim kontaktom. Može se prenijeti s osobe na osobu putem nezaštićenog vaginalnog, analnog ili oralnog seksa. Također se može prenijeti s trudnice na svoje dijete tijekom porođaja. Simptomi gonoreje mogu uključivati izgaranje tijekom mokrenja, žutog ili zelenog ispuštanja iz penisa ili vagine, te bol ili oticanje u testisima ili jajnicima. Ako se ne liječi, gonoreja može dovesti do zdjelične upalne bolesti, neplodnosti i povećanog rizika od infekcije HIV -om.

Možete li dobiti gonoreju s toaletnog sjedala?

Ne, ne možete dobiti gonoreju s toaletnog sjedala. Gonoreja je seksualno prenesena infekcija (STI) koja se širi seksualnim kontaktom, tako da se ne može ugovoriti od neživih predmeta poput WC sjedala.

Dolazi li gonoreja samo iz seksa?

Ne, gonoreja ne dolazi samo iz seksa. Može se prenijeti i drugim vrstama seksualnog kontakta, poput oralnog ili analnog seksa. Također se može prenijeti s majke na dijete tijekom porođaja.

Kako sam dobio gonoreju i moj partner nije?

Postoji nekoliko načina na koje ste mogli dobiti gonoreju, čak i ako vaš partner nije. Za jedno je moguće da je vaš partner imao infekciju, ali bio je asimptomatski, što znači da su imali infekciju, ali nisu imali simptome. Također je moguće da ste imali prethodnu infekciju za koju vaš partner nije znao. Konačno, moguće je da ste bili izloženi infekciji seksualnim kontaktom s nekim drugim osim vašeg partnera.

Možete li dobiti gonoreju ako su oba partnera čista?

Ne, ne možete dobiti gonoreju ako su oba partnera čista. Gonoreja je seksualno prenesena infekcija (STI) koja se prenosi s jedne osobe na drugu putem seksualnog kontakta. Jedini način da se ugovori gonoreja je seksualni kontakt s nekim tko ima infekciju.

Možete li dobiti gonoreju ako vaš partner ne vara?

Ne, ne možete dobiti gonoreju ako vaš partner ne vara. Gonoreja je seksualno prenesena infekcija (STI) koja se prenosi s jedne osobe na drugu putem nezaštićenog spola. Ako vaš partner nikada nije imao nezaštićeni seks s nekim drugim, onda ne može imati gonoreju.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj