Može li se spolni brak raditi

Brak bez seksa definiran je kao počinjeni odnos dvoje ljudi u kojima se događa malo ili nikakvo seksualne aktivnosti. Iako nema nikog konačnog odgovora o tome može li brak bez seksa djelovati ili ne, postoje neki važni čimbenici koje treba razmotriti.

Prije svega, važno je komunikaciju i međusobno poštovanje između partnera. Ako su oba partnera zadovoljna razinom seksualne aktivnosti (ili nedostatka istih) u vezi, vjerojatnije je da će biti uspješan. Međutim, ako je jedan partner nezadovoljan situacijom, važno je raspravljati o tome otvoreno i iskreno kako bi se došlo do rezolucije koja je zadovoljavajuća za obje strane.

Također je važno imati i druge oblike intimnosti u vezi. To može uključivati stvari poput maženja, ljubljenja i provođenja vremena zajedno. Ako se oba partnera osjećaju emocionalno povezano, to može pomoći nadoknaditi bilo koji osjećaj frustracije ili usamljenosti koji mogu proizaći iz nedostatka seksualne aktivnosti.

U konačnici, može li biti bez spola braka ili ne, ovisi o pojedinačnoj situaciji. Ako su oba partnera zadovoljna i postoji snažna emocionalna veza, moguće je da veza bude uspješna. Međutim, ako je jedan partner nezadovoljan situacijom, važno je otvoreno i iskreno komunicirati kako bi se pronašla rezolucija koja djeluje za obje strane.

Kakav brak bez seksa čini ženi?

Postoje mnoge potencijalne posljedice biti u braku bez seksa. Za neke žene to može biti nevjerojatno frustrirajuće i depresivno. Možda se osjećaju kao da više nisu željeni ili atraktivni, a to može dovesti do nedostatka samopouzdanja. Uz to, mogu se osjećati kao da im nedostaje važan dio zdrave veze.

Neke će se žene možda moći nositi sa bežičnim brakom pronalazeći druge načine povezivanja sa svojim mužem. To bi moglo uključivati provođenje više vremena u razgovoru, maženju ili uključivanju u druge oblike fizičke intimnosti. Međutim, za druge žene, brak bez seksa može biti glavni izvor napetosti i sukoba. Ako ste u braku bez seksa, važno je razgovarati sa suprugom o svojim osjećajima i potrebama.

Što nedostatak intimnosti čini čovjeku?

Učinci nedostatka intimnosti variraju od osobe do osobe, ali se obično mogu podijeliti u dvije glavne kategorije: fizičke i emocionalne.

Fizički, nedostatak intimnosti može dovesti do smanjenja seksualnog zadovoljstva i povećanja anksioznosti i stresa. U nekim slučajevima može dovesti i do erektilne disfunkcije.

Emocionalno, nedostatak intimnosti može dovesti do osjećaja usamljenosti, nesigurnosti i neadekvatnosti. Također može uzrokovati probleme s odnosima, jer se intimnost često smatra važnim dijelom zdrave veze.

Koliko dugo traje brak bez seksa?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer se uvelike razlikuje od para do para. Neki parovi mogu proći kroz razdoblje seksualne apstinencije nekoliko mjeseci ili čak godina bez ikakvih negativnih posljedica, dok drugi mogu utvrditi da se njihova veza brzo pogoršava bez redovne seksualne veze. U konačnici, na svakom je par da odluči što je najbolje za njih i koliko dugo su spremni proći bez seksa.

Što ubija intimnost u braku?

Mnogo je čimbenika koji mogu pridonijeti smrti intimnosti u braku. Jedan od najčešćih je jednostavno prolazak vremena. Kako parovi postaju stariji i njihovi životi postaju rutinija, iskra intimnosti često blijedi. To se može pogoršati zahtjevima rada i odgoja djece, zbog kojih se parovi mogu previše iscrpljeni za fizičku ili emocionalnu intimnost.

Ostali uobičajeni uzroci problema s intimnošću u braku uključuju neriješeni sukob, financijske probleme, nevjeru i ovisnost. Kad parovi nisu u stanju učinkovito komunicirati i raditi kroz svoje probleme, odnos može patiti. Uz to, financijski stres može biti glavni doprinos problema s intimnošću, jer može dovesti do argumenata i ogorčenosti. Nevjera također može biti pogubna za brak, jer može naštetiti povjerenju i dovesti do osjećaja izdaje. Ovisnosti, bilo da se drogiraju, alkohol ili kockanje, također mogu uzeti danak u braku, jer mogu dovesti do financijskih problema, komunikacijskih problema i emocionalne udaljenosti.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj