Može li čovjek nositi bv

BV je vrsta bakterija koja se obično nalazi u vagini. Obično je bezopasan i ne uzrokuje simptome. Međutim, kod nekih žena može se rasti i uzrokovati infekciju. Simptomi infekcije BV -a uključuju svrbež, peckanje i riblji miris. BV se liječi antibioticima.

Može li moj dečko izazvati moj bv?

Ne postoji niti jedan konačan odgovor na ovo pitanje. Iako je moguće da bi vaš dečko mogao izazvati vaš BV, postoje i mnogi drugi potencijalni uzroci. Važno je razgovarati s pružateljem zdravstvene zaštite kako biste utvrdili temeljni uzrok vašeg BV -a.

Zašto stalno dobivam BV s istim partnerom?

Nekoliko je razloga zbog kojih možete nastaviti BV (bakterijsku vaginozu) s istim partnerom. Moglo bi se dogoditi da vaš partner ima neravnotežu bakterija u vlastitom tijelu, koje prenose na vas. Također bi moglo biti da imate neravnotežu bakterija u vlastitom tijelu, što vas čini osjetljivijim na BV. Uz to, moglo bi biti da vi i vaš partner ne koristite kondome ili druge metode barijere tijekom seksa, što omogućava da se bakterije prenose naprijed -nazad između vas.

Ako često dobivate BV, važno je vidjeti liječnika ili drugog pružatelja zdravstvene zaštite da isključi bilo koji drugi uzrok i da se liječi.

Kako se momak može širiti bv?

BV je uzrokovan neravnotežom vaginalne flore, koja je prirodna, zdrava bakterija koje žive u vagini. Ovu neravnotežu mogu uzrokovati brojne stvari, uključujući seksualnu aktivnost. Seksualna aktivnost može poremetiti vaginalnu floru, što omogućava rast bakterija koje uzrokuju BV. To se može dogoditi čak i ako momak ne ejakulira tijekom seksa.

Nekoliko je stvari koje mogu pomoći u sprječavanju BV:

-Izbjegavanje udubljenja

-Izbjegavanje vaginalnih higijenskih proizvoda koji sadrže mirise ili druge oštre kemikalije

-Izbjegavanje seksualne aktivnosti koja može poremetiti vaginalnu floru, poput analnog seksa

Ako već doživljavate BV, postoji nekoliko stvari koje mogu pomoći u liječenju:

-Metronidazol (flagyl) je najčešći antibiotik koji se koristi za liječenje BV -a. Dostupan je u obliku tableta ili kao vaginalni gel.

-Clindamicin (Kleocin) je još jedan antibiotik koji se može koristiti za liječenje BV -a. Dostupan je u obliku tableta, kao vaginalna krema, ili kao vaginalna jajuga.

-Probiotici su uživo mikroorganizmi koji mogu pomoći u vraćanju ravnoteže vaginalne flore. Dostupne su u obliku tableta ili kao vaginalni supozitorij.

Ako ste seksualno aktivni i imate BV, važno je reći svom partneru kako bi se i oni mogli liječiti. BV nije spolno prenosina infekcija, ali jest

Treba li se prema mom dečku postupati s BV -om?

Na ovo pitanje ne postoji odgovor na sve veličine, jer odluka o tome hoće li liječenje partnera za BV može ovisiti o nekoliko čimbenika, uključujući ozbiljnost infekcije, cjelokupno zdravlje para i osobni bračni par prednost. Međutim, općenito, općenito se preporučuje da se partneri žena s BV -om liječe istim antibioticima koji se koriste za liječenje infekcije kod žena. To je zato što je BV spolno prenosina infekcija, a liječenje oba partnera može pomoći u sprječavanju ponovne infekcije žene.

Trebam li reći svom partneru da imam bv?

Ako imate BV, važno je reći svom partneru kako bi se mogli testirati i liječiti ako je potrebno. BV je bakterijska infekcija vagine koja može uzrokovati simptome poput svrbeža, paljenja i nenormalnog pražnjenja. Često se prenosi seksualnim kontaktom, pa je važno obavijestiti svog partnera kako bi se mogao testirati i liječiti ako je potrebno.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj