Može li muškarac dati žensku bakterijsku vaginozu

Bakterijska vaginoza (BV) je stanje koje nastaje kada u vagini dođe do prekomjernog rasta bakterija. To može uzrokovati simptome kao što su svrbež, peckanje i iscrpljujuće iscjedak. BV nije spolno prenosina infekcija (STI), ali može povećati rizik žene od zaraženja SPIS -a. Liječenje BV -a obično uključuje uporabu antibiotika.

Zašto stalno dobivam BV s istim partnerom?

Postoji nekoliko mogućih objašnjenja zašto biste mogli nastaviti BV (bakterijsku vaginozu) s istim partnerom. Moglo bi se dogoditi da vaš partner nosi bakterije koje uzrokuju BV, ili bi moglo biti da ste osjetljiviji na BV infekcije. Ako ste skloni BV infekcijama, važno je poduzeti korake kako biste ih spriječili, poput upotrebe kondoma i izbjegavanja dvostrukog. Ako mislite da bi vaš partner mogao nositi bakterije koje uzrokuju BV, možete ih zamoliti da ih testira liječnik.

Zašto moj partner odbacuje moj pH ravnoteža?

Mnogo je razloga zbog kojih bi vaš partner mogao izbaciti ravnotežu pH. To bi moglo biti nešto tako jednostavno kao i oni koji imaju različit sastav kože nego vi, što izbacuje prirodnu ravnotežu vaše kože. To bi moglo biti i zbog različitih higijenskih navika, poput vašeg partnera koji ne peru ruke nakon upotrebe kupaonice, što može dovesti do prijenosa bakterija koje mogu uznemiriti pH ravnotežu vaše kože. Uz to, moglo bi biti da vaš partner jednostavno proizvodi više znoja od vas, što također može poremetiti pH ravnotežu vaše kože.

Ako ustanovite da vaš pH ravnoteža stalno baca vaš partner, možda bi bilo dobro razgovarati s njima o tome. Mnogo je stvari koje možete učiniti kako biste uravnotežili pH svoje kože, poput upotrebe nježnog sredstva za čišćenje, upotrebe hidratantnih krema i izbjegavanja oštrih kemikalija i sapuna. Ako vi i vaš partner možete raditi zajedno kako biste pronašli rješenje koje vam odgovara, to će vam pomoći da vaša koža bude zdrava i sretna.

Koliko dugo traje bakterijska vaginoza?

Bakterijska vaginoza uobičajena je vaginalna infekcija koja može uzrokovati izgaranje, svrbež i ispuštanje. Uzrokovan je prerastom bakterija u vagini. Bakterijska vaginoza nije spolno prenosiva infekcija, ali je češća kod žena koje imaju više seksualnih partnera. Infekcija se može pojaviti kod žena bilo koje dobi, ali najčešće je kod žena u dobi od 20 do 40 godina. Simptomi bakterijske vaginoze mogu varirati od žene do žene. Neke žene nemaju simptome, dok druge mogu imati izgaranje, svrbež ili riblje mirisno ispuštanje. Bakterijska vaginoza se liječi antibioticima. Infekcija obično nestaje u roku od nekoliko dana, ali neke žene mogu imati ponavljajuće infekcije.

Da li mi partner daje BV?

Ne postoji konačan odgovor, jer uzrok BV -a nije u potpunosti shvaćen. Međutim, općenito se vjeruje da BV nije uzrokovana seksualnom aktivnošću. Umjesto toga, smatra se da je povezana s neravnotežom u vaginalnom mikrobiomu (prirodnim bakterijama koje žive u vagini). Ovu neravnotežu mogu uzrokovati brojne stvari, uključujući udubljenje, koristeći mirisne sapune ili vaginalne sprejeve i imati novog seksualnog partnera. Ako ste zabrinuti da vam partner može dati BV, važno je vidjeti liječnika ili drugog pružatelja zdravstvene zaštite kako biste dobili dijagnozu.

Može li sperma uzrokovati bakterijske infekcije?

Moguće je da sperma uzrokuje bakterijske infekcije. To se može dogoditi ako sperma dođe u kontakt s otvorenom ranom ili sluznicom. Bakterije tada mogu ući u tijelo kroz spermu i uzrokovati infekciju.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj